Dünya

Netanyahu'dan küstah açıklama! Tehditlerini sürdürdü...

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, Lübnan'a yönelik saldırılarla ilgili konuşmasında "Tehdidin bizi vurmasını beklemiyoruz, onun önüne geçiyoruz. Herhangi bir yerde, herhangi bir cephede, herhangi bir zamanda. Üst düzey isimleri ortadan kaldırıyoruz. Bize zarar vermeye çalışan olursa, daha sert vururuz." ifadelerini kullandı.

Abone Ol

İsrail-Lübnan arasındaki gerilim, son saldırılarla daha da tırmandı.

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik operasyonlarında birçok kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce insan yaralandı. Bölgedeki çatışmalar yoğunlaşırken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

"Durmuyoruz"

Netanyahu, İsrail’in stratejisini vurgulayarak, "Tehdit bize ulaşmadan, biz önlem alıyoruz. Herhangi bir cephede, herhangi bir zamanda terörist unsurları ve saldırı araçlarını etkisiz hale getiriyoruz. Füzelerini ortadan kaldırıyoruz ve durmuyoruz" İsrail'e yönelik saldırı girişimlerinde bulunanlara daha sert karşılık veriyoruz," dedi.

Başbakan, İsrail’in kuzeydeki güvenlik dengesini değiştirme sözünü yerine getirdiklerini belirterek, "Binlerce füze ve roketi imha ediyoruz, zorlu günler bizi bekliyor," ifadesini kullandı. Ayrıca, Netanyahu, tepkisini çektiği  İsrail halkına seslenerek, "İç Cephe Komutanlığı'nın talimatlarına uyun ve sabırlı, kararlı olun," çağrısında bulundu.