Magazin

Neslim Güngen neden gözaltında? Kuyu-8 Operasyonu’yla ilgili bilinmeyenler…

Sosyal medya fenomeni Neslim Güngen ve eşi İnan Güngen’in de gözaltına alındığı Kuyu-8 operasyonlarıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor… Güngen çiftinin banka hesaplarında 1,5 milyarlık hesap hareketi tespit edilirken sahte franchise belgeleri, güzellik merkezlerinde tedavi adı altında uygulanan işlemlerle yurttaşların dolandırıldığı belirlendi.

Abone Ol

Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu 54 şüphelinin gözaltına alındığını "Kuyu-8" operasyonlarına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yapılan çalışmalarda Neslihan Güngen ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu tespit edildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı denetiminde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik çalışma kapsamında 25 ilde dün sabah düzenlenen operasyonlar kapsamında 54 şüpheli gözaltına alınmıştı.

1,5 milyar liralık hesap hareketi

Sosyal medya fenomeni olarak bilinen güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen'in de gözaltına alındığı soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı.

MASAK raporları, fenomenlerin banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelendi. Çalışmalar sonucunda, Neslihan Güngen ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu da tespit edildi.

Sahte ustalık belgeleri düzenlemişler

Sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen hakkında yapılan araştırmalar sonucunda Ankara'da 2 bin lira karşılığında sahte ustalık belgeleri düzenlendiği, bu belgelerin 20 bin lira karşılığında franchise olarak tabir edilen bayilere satıldıkları tespit edildi. Bu bayilerin çoğunun sisteme kayıtlı belgelerinin bulunmadığı belirlendi.

Yumak iple ‘gençleştirme’ tedavisi

Çalışmalarda herhangi bir özelliği olmayan yumak iplerle marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere marka etiketi basılarak "kolajen ip tedavisi", "gençleştirme ip tedavisi" gibi şekillerde pazarlandığı saptandı.

İncelemelerde bayilik anlaşması yapmak isteyen kişilerden isim hakkı adı altında yüksek meblağda para talep edildiği ve bu ödemelerin banka kanalıyla değil, taşınır veya taşınmaz malların devri şeklinde gerçekleştirildiği anlaşıldı.

Operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, belgeleri sahte olan medikal cihaz ve çok miktarda nakit paraya el konuldu.

Ali Yerlikaya: Organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Organize suç örgütlerine, kara para aklamaya çalışanlara, suçta kibirlenenlere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun, suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.