Amerikan Bloomberg ajansında yayımlanan bir analiz, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının sona ermesinde ABD’nin Türkiye’nin rolünü görmezden gelerek hata yaptığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Orta Doğu'daki önemli bir oyuncu olduğuna dikkat çekildi.

Bobby Gosh imzalı analizde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ankara ziyareti ele alındı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD’li mevkidaşı görüşmesinde iki ülke arasındaki mesafeli duruşun gözler önüne serildiğine dikkat çekildi ve “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Amerika’nın en üst düzey diplomatıyla görüşmeyi reddetti. Fidan'ın azarlaması ve Erdoğan’ın terslemesi hak edilmiş bir durumdu" denildi.

Analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Orta Doğu meselelerinde önemli bir oyuncu ve Gazze’deki insani krize çözüm bulunması için vazgeçilmez bir lider olduğu vurgulandı. Erdoğan'ın her iki tarafla da resmi ilişkileri olan tek lider olduğu hatırlatıldı.

Ebrar sitesi soruşturmasında yeni bilir kişi raporu hazırlandı Ebrar sitesi soruşturmasında yeni bilir kişi raporu hazırlandı

Bloomberg, Biden'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile konuştuktan hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmamasını diplomatik bir hata olarak nitelendirdi ve “Aynı şekilde Netanyahu'nun da Biden ile konuştuktan hemen sonra Türkiye Cumhurbaşkanını araması gerekirdi" diye yazıldı ve "Biden Ankara'yı ne kadar erken ararsa o kadar iyi olur" değerlendirmesine de yer verildi.