Navalni'nin kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Vakfı'nın direktörü Ivan Zhdanov, cenazenin annesine teslim edildiğini açıkladı ve "Bize destek veren herkese teşekkürler" dedi.

Ancak, Navalni'nin annesi Ludmila Navalnaya, hapishane yetkililerinin kendilerine yaptığı bir telefon görüşmesinde, Navalni'nin halka açık bir cenaze töreni olmadan toprağa verilmesini kabul etmeleri gerektiğini dile getirdi. Aksi takdirde, hapishane civarında bir yere gömüleceği tehdidinde bulunulduğunu ifade etti.

Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya ise, bir video kaydında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kocasının cesedini rehin tutmakla suçladı. Kocasının dindar bir Hıristiyan olduğunu, kiliseye gittiğini ve hapishanedeyken bile Lent orucu tuttuğunu söyleyen Navalnaya, kendisinin geleneksel bir Ortodoks cenaze töreni düzenlemek istediğini ifade etti.

Moskova'nın Navalni için halka açık bir cenaze törenine izin verip vermeyeceği henüz belli değil.

Kızılordu Korosu’na protesto Kızılordu Korosu’na protesto

Bu arada, Navalni'nin ölümü ve ardından yaşanan olaylar, Rusya'daki muhalefetin güvenliği konusunda endişeleri artırdı. Navalni'nin ailesi ve destekçileri, Rusya'daki muhalefetin güvenliğinin sağlanması için uluslararası toplumdan destek istiyor.