NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve İsveç arasındaki NATO üyelik başvurusu konusunda açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Türkiye ile İsveç arasında henüz anlaşılmayan konular olduğunu ifade etti.
Reuters'ın haberine göre, Stoltenberg, "Türkiye ile İsveç arasında hala üzerinde anlaşılamayan konular bulunuyor" şeklinde konuştu.
NE OLMUŞTU?
İsveç, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından 18 Mayıs 2022'de NATO üyeliği için başvuruda bulunmuştu. Başvurusu, NATO ülkeleri tarafından kabul edilmişti. Türkiye, İsveç'in NATO üyeliği başvurusu kapsamında gerçekleşen görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini açıklamıştı.
NATO Zirvesi öncesinde Türkiye, İsveç ve NATO yetkilileri Brüksel'de bir araya gelmişti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki beşinci toplantının ardından Vilnius'taki NATO Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un görüşeceğini duyurdu.