NATO'nun en üst düzey komutanı Chris Cavoli, yaptığı açıklamada Mayıs ayına kadar devam edecek olan tatbikata yaklaşık 90 bin askerin katılacağını belirtti. Tatbikatta, 50'den fazla gemi, 80'den fazla savaş uçağı, helikopter, insansız hava aracı, 133 tank ve 533 piyade savaş aracı gibi en az bin 100 savaş aracı yer alacak.

Cavoli, tatbikatların NATO'nun bölgesel savunma planlarını uygulama provası olacağını vurgulayarak, ittifakın Rus saldırısına nasıl karşılık vereceğini detaylandıracağını ifade etti.

İsrail Gazze’de kendi askerlerini vurdu! İsrail Gazze’de kendi askerlerini vurdu!

"YAKIN BİR DÜŞMANLA ORTAYA ÇIKAN ÇATIŞMANIN SENARYOSU"

Tatbikat, "Steadfast Defender 2024, NATO'nun Avrupa savunmasını güçlendirmek için Kuzey Amerika ve diğer bölgelerden hızla kuvvet konuşlandırma yeteneğini sergileyecek" şeklinde açıklandı. Cavoli, takviyenin, "yakın bir düşmanla ortaya çıkan çatışma senaryosunun simülasyonu" olacağını belirtti.

Tatbikatlara NATO ülkelerinden ve ittifaka katılmayı planlayan İsveç gibi ülkelerden birliklerin katılacağı bildirildi. NATO'nun en üst düzey stratejik belgesi, Rusya'yı NATO üyelerinin güvenliğine yönelik en önemli ve doğrudan tehdit olarak tanımlıyor.