Bu dört yıllık eğitim başarılı bir şekilde  tamamlandığı vakit  acil tıp teknisyeni (ATT) olunmaktadır.

Acil Tıp Teknisyeni Olma Şartları Nelerdir? 

Acil tıp teknisyeni (ATT) olabilmek için öncelikle hastaları hastanelere nakledebilecek  fiziksel yeterliliğe elbette sahip olmak gerekmektedir.  Bununla beraber   acil tıp teknisyenlerinin yoğun şekilde geçen çalışma temposuna uyum sağlamaları  gerekmektedir.

Ayrıyeten uykusuzluğa oldukça  dayanıklı olmaları gereklidir.  Acil tıp teknisyenleri genel olarak  24 saat boyunca çalışırlar. Bu süre içinde  zihinlerinin  her daim açık olması çok önemli bir husustur. Bununla beraber hızlı karar alabilme özelliğine sahip olmaları  ve bu kararı uygulayabilmeleri de oldukça çok önemlidir.

[caption id="attachment_82770" align="alignnone" width="1024"]Acil Tıp Teknisyeni Olma Şartları Nelerdir?  Acil Tıp Teknisyeni Olma Şartları Nelerdir? [/caption]

Bazı zamanlarda  zor  hava şartları halinde  çalışma ihtimalleri de yüksek olduğundan dolayı  fiziksel olarak sağlam ve dirençli  yapıda olmalılardır. Baskı altında çalışabilme yetenekleri olmalı ve herhangi bir baskı karşısında çözüm odaklı olup bu baskıyı en iyi şekilde ortadan kaldırmaları gereklidir. 

Ayrıca Acil tıp teknisyenleri  (ATT) zorlu şekildeki  çalışma ortamlarında  bulunduklarından ötürü  stres ile baş edebilme yöntemlerini kesinlikle bilmeleri gerekmekte olup, soğukkanlı olmalıdırlar.  Acil tıp teknisyeni (ATT)  olmak isteyen erkeklerin ise;  Askerlik yükümlülüklerinin  bulunmaması gerekmektedir. Bu hususta askerlik durumundan  muaf olmak, askerliği tecil ettirmek veyahut  da  askerlik görevini tamamlamış olmak gerekmektedir.

Acil Tıp Teknisyeninin (ATT) Görevleri Nelerdir? 

Acil tıp teknisyenleri hastalara çok acil anlarda ilk müdahaleyi yapmaktadırlar.  Özellikle de  doğum anlarında  doğuma yardımcı olabilirler.  Acil tıp teknisyenleri görmüş oldukları  eğitim neticesi ile hastalara  oksijen desteği de sağlamaktadırlar.

Acil Tıp Teknisyenleri İçin İş İmkanları Nelerdir? 

Acil tıp teknisyenleri sağlık kuruluşlarında hizmet verebilmektedirler. Özellikle devlet hastanelerinde  ve aynı zamanda  özel hastanelerde de  acil tıp teknisyenlerine çok çok fazla gereksinim  duyulmaktadır.  Bu sebepten ötürü de  acil tıp teknisyenleri çok rahat iş bulabilme imkanlarına sahiplerdir.