Gündem

Nagehan Alçı, Rasim Ozan Kütahyalı'ya yeniden dava açtı

Ünlü gazeteci Nagehan Alçı, eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı ile bir kez daha mahkemelik oldu.

Abone Ol

İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvuran Alçı, Kütahyalı hakkında belirsiz alacak davası açtı. Alçı, evlilikleri süresince Kütahyalı’nın kendisinin ismini kullanarak çok sayıda kredi kartı çıkarttığını ve bu kartların başka kişiler tarafından kullanıldığını iddia etti. Ayrıca, çiftin sahip olduğu iki gayrimenkul ve beş otomobilin satışının engellenmesi için tedbir talebinde bulundu.

Geçmişteki boşanma süreci

Nagehan Alçı, 13 yıllık eşi ve ikiz çocuklarının babası Rasim Ozan Kütahyalı’ya "pek kötü ve onur kırıcı davranış" ve "evlilik birliğinin temelinden sarsılması" nedeniyle boşanma davası açmıştı. Alçı, Kütahyalı’nın evliliğin ilk gününden itibaren kendisine psikolojik ve ekonomik şiddet uyguladığını ve son dört yıldır ayrı yaşadıklarını belirterek 40 milyon lira tazminat ve çocukları için aylık 60 bin lira nafaka talep etmişti.

Ancak çift, daha sonra anlaşmalı olarak boşanma kararı alarak 3 Ekim 2023 tarihinde avukatlarıyla birlikte adliyeye gelerek boşanmıştı. Şimdi ise mal paylaşımı konusunda yeniden karşı karşıya geldiler.

Yeni dava ve iddialar

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, Rasim Ozan Kütahyalı’nın tehdit ve manipülasyonları nedeniyle mal varlıklarını paylaşmadan anlaşmalı boşanmayı kabul ettiğini iddia eden Nagehan Alçı, İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak şimdilik 100 bin liralık katılma alacağı (belirsiz alacak) davası açtı.

Alçı’nın avukatı Gözde Egemen, dilekçesinde Kütahyalı’nın, evlilik birliği içinde Nagehan Alçı’nın adını kullanarak bankalarda çok sayıda kredi kartı çıkarttığını ve bu kartların ya Kütahyalı tarafından ya da üçüncü kişiler tarafından kullanıldığını belirtti. Nagehan Alçı’nın, kredi kartlarının başka kişiler tarafından kullanıldığını Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda öğrendiği ifade edildi.

Egemen, Kütahyalı’nın ortak hesaptaki tüm birikimleri kendi ailesinin hesaplarına aktardığını ve bu tutarları bankadan çekerek sakladığını iddia etti. Çiftin evlilik birliği içinde edindikleri iki gayrimenkul ve beş otomobilin yanı sıra, Kütahyalı’nın son 12 yıllık banka hesaplarının incelenmesini talep etti. Ayrıca, evlilik birliğinde edinilen tüm mal varlığının üçüncü kişilere devrinin ve satışının engellenmesi için tedbir konulmasını istedi.