Deprem

Naci Görür'den rahatlatan deprem açıklaması: Endişe etmeyin

Suriye'nin Hama bölgesinde meydana gelen ve Türkiye'nin güney illerinde hissedilen 5,2 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den rahatlatıcı bir açıklama geldi. Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay ve çevresi için bir afet riski beklemediklerini belirterek, vatandaşları endişelenmemeye çağırdı.

Abone Ol

AFAD'ın verilerine göre, Suriye'nin Hama bölgesinde saat 23.56'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Hatay ve Gaziantep gibi Türkiye'nin güney illerinde hissedildi. Deprem, kısa süreli paniğe neden olurken, Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklaması vatandaşları bir nebze rahatlattı.

Prof. Dr. Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Suriye'de peş peşe iki deprem meydana geldi. İlk deprem öncü niteliğinde olup, asıl deprem 5,5 büyüklüğünde gerçekleşti. Depremler, Hatay'daki Ölü Deniz Fayı'nın devamı üzerinde, Hama yakınlarında oldu. Suriye'deki Ölü Deniz Fayı'nın Türkiye'deki devamı olan faylar hariç, Arap Levhası üzerindeki faylar kırıldı. Biz jeologlar bu bölgede deprem olabileceğini öngörüyorduk. Ancak Ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay civarında büyük bir afet beklemiyoruz. Bu yüzden, endişe etmeyin," ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanı Görür'ün bu açıklaması, bölge halkını bir nebze de olsa rahatlattı. Hatay ve çevresinde yaşayan vatandaşların, depreme karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunarak, "Sevgiyle," diyerek paylaşımını sonlandırdı.