Suriye'nin Hama şehrinde meydana gelen ve Hatay'da da hissedilen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından, Naci Görür’den Hatay depremi açıklaması geldi. Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sıla bebek olayındaki tutuklular olay yerine getirildi Sıla bebek olayındaki tutuklular olay yerine getirildi

Suriye Depremi Hatay'da Yeniden Depreme Yol Açar mı?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, Suriye’nin Hama şehrinde saat 23.56'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Türkiye'de Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Hatay gibi illerde de hissedildi. Naci Görür’den Hatay depremi açıklaması ise bu depremin ardından merak konusu oldu. Görür, Suriye'deki depremin Ölü Deniz Fayının Türkiye'ye uzanan kısmı üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

Naci Görür Hatay İçin Ne Dedi?

Naci Görür’den Hatay depremi açıklaması ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Suriye’de peş peşe deprem. İlki öncü diğer 5,5‘lik ana deprem. Depremler Hatay’daki Ölü Deniz Fayının devamı üzerinde ve Hama yakınlarında. Suriye’deki Ölü Deniz Fayının Türkiye’deki devamı Arap Levhası üzerindeki faylar hariç kırıldı. Biz jeologlar buralarda deprem olabileceğini bekliyorduk. Ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endişe etmeyin" ifadelerine yer verdi.

Hatay’da Yeniden Deprem Olur mu?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Hatay’da yeniden deprem olur mu sorusuna yanıt olarak, Ölü Deniz Fayının Hatay civarında afete neden olabilecek bir hareket beklemediklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi