Umay Naz Uçaner'in haberi

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gala ile yönetmen ve senarist Mustafa Sancak'ın ilk kısa filmi olan "Sanrı," cinsel saldırıya uğramış bir kadının iç dünyasındaki çalkantılarına odaklanan etkileyici bir eser olarak izleyiciyle buluştu.

Başrollerini Duygu Kurt ve Kadim Yaşar paylaştığı film, cinsel saldırı sonrasında kadının iç dünyası ve kocasının bu zor süreçteki rolüne derinlikle bakmayı amaç ediniyor.

Bu hafta 9 yeni film vizyona girecek Bu hafta 9 yeni film vizyona girecek

Filmdeki kelebek ve yılan gibi metaforlarla konu, sanatsal bir bakış açısıyla ortaya koyulmuş. Özellikle cinsel saldırı sonrasındaki travmanın etkileri ve kadının bu süreçteki içsel çatışmaları, görsel ve duygusal olarak etkileyici bir şekilde izleyiciye sunulmuş.

Filmin ulusal ve uluslararası festivallere, yarışmalara katılma kararı hem sosyal sorumluluk hem de sanatsal bakış açısını sergileme niyetini yansıtıyor. Özellikle #metoo hareketinin Amerika'da ve dünya genelinde cinsel saldırı konusuna dikkat çekmesi, bu tür eserlerin önemini daha da artırmakta. Ünlü oyuncuların da destek verdiği bu farkındalık hareketi, cinsel saldırıların etkilerini ve mağdurların iç dünyalarını anlama gerekliliğini çarpıcı bir şekilde vurguluyor.

Mustafa Sancak'ın "Sanrı" adlı kısa filmi, cinsel saldırıya uğrayan bir kadının zorlu sürecini sanatsal bir bakış açısıyla ele alarak bu önemli konuya dikkat çekmeyi başararak, izleyiciye derin düşünce ve empati yaratma fırsatı sunuyor. Gala töreninde sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla gösterilen film, izleyicilerin beğenisini topladı. Sancak'ın Sanrı'sına başarılar diler ve bu tür önemli konuları işleyen eserlere duyulan ihtiyacın da altını çizeriz.