Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin kızı Özgül Hilal Destici'nin  TBMM'de işe başlaması gündem oldu.

Eleştirilere cevap vermek için Kübra Par'ın TV100'deki programına konuk olan BBP Lideri, zor anlar yaşadı.

Müge Anlı'da canlı yayında cinayeti itiraf etti! Müge Anlı'da canlı yayında cinayeti itiraf etti!

Hilal Destici'nin 100 bin TL maaş aldığı da öne sürülmüştü. Dectici maaşın o kadar olmadığını açıklarken Kübra Par'ın tansiyonu yükselten sorusu geldi:

Babası vekil olmayan nasıl iş bulacak?

Mustafa Bey, siz yılların siyasetçisisiniz. Bir partinin genel başkanısınız. Eğer sizin gibi 600 milletvekili çocuklarını Meclis'te çalışsın, milli iradenin yeridir, burada tecrübe kazansın diye işe sokacak olursa bu vatanın evlatları nasıl iş bulacak? 1. sorum bu. Eğer sizin kızınız babası bir genel başkan ve bir milletvekiliyken, çok hak ediyor olabilir, Türkiye'nin en iyi üniversitelerini birincilikle de bitirmiş olabilir, ama eğer bir siyasetçi kızını, bir milletvekili kızını, eğer Meclis'te işe sokuyorsa biz bu ülkedeki 3 milyon işsiz gence kendi liyakatleriyle iş bulacaklarına nasıl ikna edebiliriz? Sorum bu."

Destici'nin savunma pes dedirtti

Herkese yardım etmeye çalışan bir siyasetçi olduğunu söyleyen Destici ise, "Söyleyeyim. Bir kere siz de tanıyorsunuz, herkes beni tanır ki ben zorda kalmış, yolda kalmış, iş ihtiyacı olan herkesin elini tutan ve herkese yardımcı olmaya çalışan bir siyasetçiyim. Şunu söylüyorsanız; siyasetçilerin kız çocukları evlerinde otursun... Hiçbir yerde çalışmasınlar. Bunu da değerlendirelim." dedi.

Destici'nin sözleri üzerine Par, "Yoo, asla. Ne ilgisi var. O zaman her milletvekili kızını Meclis'te işe soksun. Her belediye başkanı çocuklarını çalıştığı belediyede işe soksun. 'Ne güzel onların da çalışmaya hakkı var' deyip geçelim" yanıtını verdi.

Maaşı 100 bin TL olsa ne olur?

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Mustafa Destici, "TBMM'de 5 bin üzerinde personel vardır. Onların tamamı hangi yasa, usul, kanunla işe girmişse benim evladımda aynı usulle işe girmiştir. 100 bin TL'nin üzerinde maaş alıyormuş. Bordrosunu bu sabah istedim. Kesintiler sonrası eline geçen rakam 37 bin TL'dir" demişti.

Editör: Kemal Ilıkkan