Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) milletvekili Paul Vannier, Ulusal Meclis'te yaptığı açıklamada, Hauts-de-France Valiliği'nin Lille şehrinde bulunan Averroes Lisesi için alınan kararı eleştirdi.

Vannier, söz konusu kararın diğer özel Katolik, Yahudi, Protestan okulları için geçerli olmadığını belirterek çifte standart olduğunu vurguladı. Müslüman lisesine yönelik alınan kararı "İslam karşıtı" ve "ayrımcı" olarak nitelendiren Vannier, eğer lisede düzeltme gereken konular varsa bunların düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Kızılordu Korosu’na protesto Kızılordu Korosu’na protesto

Hauts-de-France Valiliği, Averroes Lisesi ile devlet arasındaki sözleşmenin sona erdirilmesi kararını, lisenin verdiği eğitimin ulusal müfredat beklentilerini karşılamaması, kaynak eksikliği, "kültür, cinsiyetler arası ilişki, eşcinsellik" konularında eksiklik bulunması, ve öğretmenlerin "cumhuriyet değerlerine karşı" olmaları gibi gerekçelerle almıştı. Bu karar, lisenin öğretmen kadrosunu ve yıllık bütçesinden alınan kamu yardımını kaybetmesine neden olacak.

Averroes Lisesi, 2003 yılında başörtülü öğrencilere kapılarını açarak, daha sonra öğrenci sayısını artırarak faaliyet göstermeye devam etmişti. Şu anda, lisede ve ortaokulunda 800'den fazla öğrenci eğitim alıyor.