Gündem

Muş ve Erzurum’da görülen gizemli paramotor güvenlik birimlerini alarma geçirdi

Muş ve Erzurum semalarında dün akşam saatlerinde görülen bir paramotor güvenlik ve istihbarat birimlerini alarma geçirdi. Paramotorun bulunması için İHA’lar kaldırıldı ancak gizemli cismin izine rastlanmadı.

Abone Ol

Önceki gün akşam saatlerinde Muş ve Erzurum semalarında görülen gizemli bir paramotor, güvenlik ve istihbarat birimlerini alarma geçirdi. 

Kime ait olduğu ve mahiyeti bilinmeyen bir cisim, önce 29 Temmuz’da saat 18.40 civarında Muş civarında uçarken tespit edildi. Güvenlik birimlerinin termal kamera ve diğer cihazlarla yaptığı gözlemler sonucu, cismin bir paramotor olduğu ve Erzurum yönüne doğru uçtuğu belirlendi. 

Paramotorlu saldırı olabileceği duyumları vardı

Özellikle PKK terör örgütü kaynaklı olarak bu şekilde bir saldırı olabileceği yönünde istihbaratlar alınıyordu. Bu nedenle güvenlik ve istihbarat birimleri üst düzey teyakkuza geçti; jandarma ve polis birimleri harekete geçirildi. 

Bir süre sonra da paramotorun Erzurum ve Bingöl Karlıova yönüne doğru uçarken görüldüğü yönünde istihbaratlar alındı. Paramotorun bulunması amacıyla İHA’lar kaldırıldı. Ancak tüm aramalara karşın paramotor bulunamadı. Güvenlik ve istihbarat birimleri olayın aydınlatılması amacıyla konu üzerinde çalışmalarını yürütüyor. 

PKK, İsrail veya İran!

Alınan bilgilere göre, bir kişi tarafından kullanılan paramotorun, bu yönde bir girişimde bulunacağı bilgisi daha önce alınan PKK terör örgütü mensuplarınca kullanılmış olabileceği değerlendiriliyor. Bir diğer olasılıksa İsrail veya İran kaynaklı bir girişim olduğu yönünde. Belirlenen gizemli paramotoru amatör bir dağcının kullanıyor olabileceği de öne sürülüyor ancak bunun küçük bir olasılık olduğu bildiriliyor.

PKK tarafından paramotorlu saldırı yapılabileceği istihbaratlarının üzerine bu olayın da yaşanması tüm güvenlik ve istihbarat birimlerini alarma geçirdi ve tüm sınırlar kapatıldı. Muş, Bingöl ve Erzurum bölgelerindeki tüm askeri, istihbari ve güvenlik birimleri İHA ve SİHA’lar kaldırarak paramotoru aradılar ancak bir ize rastlanmadı. Olay gizemini korumaya devam ediyor.