MasterChef'te son yedek yarışmacı belli oldu MasterChef'te son yedek yarışmacı belli oldu

Yerli dizi sektörünü bombardımana tutan Murat Soner YouTube'da milyonlarca takipçiye sahip. Ünlü YouTuber yalnızca dizi film sektörünü değil müzik piyasasını da eleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde Sefo'nun fotoğrafı ile yaptığı bir paylaşımla gündeme gelen Murat Soner ve Sefo arasında ne yaşandı?

Murat Sone Sefo olayı nedir?

Dizi ve film sektörüne yaptığı çarpıcı eleştiriler ile Murat Soner YouTube üzerinden milyonlarca takipçiye sahip. Yalnızca dizi ve film eleştirmekle kalmayan başarılı YouTuber gündeme dair olaylarla ilgili de eleştiri, yorum ve değerlendirmelerini dile getiriyor. 

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir paylaşımla müzik piyasasına eleştiride bulundu. Bu eleştirisinde Sefo'nun resmini kullanmasına Sefo kayıtsız kalmadı ve iğneleyici bir yanıt vermek isteyen Sefo alay konusu oldu.

Murat Soner paylaşımında Sefo'nun fotoğrafı ile beraber "Eskiden sanatçılar albüm yapabilmek için 10 şarkı biriktirirdi. Müzik yapmak kolaylaştıkça 5’e indi, sonra 1’e. Baktılar daha nereye düşebiliriz, 5 dakikalık şarkılar 2.5 dakikaya düştü. Düşecek bi şey kalmayınca da en sonunda kalite düştü." paylaşımında bulundu. 

Bu paylaşımın ardında Sefo Murat Soner'e cevap vermekte gecikmedi. Daha öncede Sefo'nun Milli Marşı ile alay eden Murat Soner'e sessiz kalmadı. 

Paylaşımının sonunda Sefo'nun resminin üstüne "Resim temsilidir" yazan Soner'e laf sokmak isteyen Sefo "ilk önce fotoğrafa resim demeyi bırakalım sonra kalite ölçeriz hocam" dedi. 

Sefo'nun yorumuna Murat Soner'de sessiz kalmadı ve Sefo'ya cevap verdi. Murat Soner cevabında "Ben kimseyle karşılıklı polemik olsun istemedim de yaptığım hareket "fotoğraf" paylamak olunca hedef göstermek oldu tabi, sen de cevap vermekte haklısın. Türkiye'de son dönem kalite düşüşü yaşamış müziğin en öne çıkan ismi olarak görüyorum Sefo'yu. Olay büyümesin bari." ifadelerini kullandı. 

İkili arasında geçen diyaloğa birçok kullanıcı da dahil oldu. TDK'nin son güncellemesine hakim olmadığı öne sürülen Sefo ile birçok sosya medya kullanıcı dalga geçti. Arık TDK'de "fotoğraf" ve "resim" kelimelerinin eş anlamlı olduğunu belirten kullanıcılar, Sefo'ya "yorumunu silmelisin" gibi yorumlarda bulundu.

Editör: Elif Erbay