Üç ayda 11 ilde 180 bin konutun inşasına başladıklarını aktaran Kurum konutların teslim edilmeye başladığını ve ağzından çıkan her projenin mutlaka yerine getirileceğini aktardı.

İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün

Mevcut İBB yönetiminin kentsel dönüşüm sürecinde vaatlerini yerine getirmediğini aktaran Kurum şunları söyledi:

"Biz, İstanbul'a, İstanbullu kardeşlerimize, gerçek belediyecilik vadediyoruz. Sözlerin unutulduğu, belediye dışında başka işlerin peşinde koşulduğu bir belediyecilik vadetmiyoruz. Biz, 31 Mart akşamı İstanbullu kardeşlerimizin ve her evin evladı olmaya, muradı olmaya talibiz. Bu anlayışla çalışacağız. Tozpembe bir tablo çizerek mevcut CHP’li belediyenin yaptığı gibi aldatan ve aldanan bir belediyecilik yapmıyoruz. Gerçek sorunlardan, gerçek çözümlerden bahsediyoruz. Nasıl yapılacağını Ekrem Bey'e öğreteceğiz."

"Uğur Mumcu mahallesine kentsel dönüşüm ofisi kurulacak"

Murat Kurum, Uğur Mumcu mahallesi'ndeki vatandaşların kentsel dönüşüm taleplerinin farkında olduklarını ve vatandaşların konforlu evlerde yaşama talebinin haklı olduğunu söyleyerek sözlerine devam etti:

Öncelikle Uğur Mumcu Mahalle'mize bir kentsel dönüşüm ofisi kuracağız. Sizlerin taleplerini not edeceğiz. İmar planlarını vatandaşımızın dönüşümünü sağlayabilmesi amacıyla, bugünkü yönetmeliklerden ve mevzuattan kaynaklı o eksiklikleri giderecek yeni imar planını yaparak öncelikle başlayacağız. KİPTAŞ eliyle dönüşümüzü yapmak istiyoruz' derlerse biz el ele vereceğiz ve Uğur Mumcu'nun dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Hem maddi destek, kredi desteği, taşınma ve kira yardımı desteği sağlayacağız hem de vatandaşımızın imar planındaki beklentisini karşılayan tarafta olacağız. Hep birlikte kararı vereceğiz ve o kararı kısmi emsal artışı ile birlikte gerçekleştireceğiz"