Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı görevini Mehmet Özhaseki’den devraldı.

2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan Murat Kurum, 1 yıllık bir aranın ardından bakanlıktaki devir teslim töreniyle yeniden aynı görevi üstlendi.

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz

Devir teslim töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurum, bir gazetecinin “Sayın Bakan’ım, bir yıl aranın ardından yeniden bakan olacaksınız, nasıl duygular?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, nasip oldu, yeniden eski görevimize dönmüş olduk. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Geçmişten daha çok çalışacağız. Daha çok özveri göstereceğiz. Milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Afetlerde milletimizi yalnız bırakmayacağız. Bayrağı devraldığımız Sayın Bakanımızdan daha yukarı çıkarmak için de ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Vatanımıza, milletimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. Allah bizi utandırmasın diyorum.”

AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…" AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…"

Biz hiçbir zaman görev beklemiyoruz

Sözlerine “biz hiçbir zaman görev beklemiyoruz. Önümüzdeki iş neyse o işi en güzel şekilde yapmaya gayret ediyoruz” diye devam eden Bakan Kurum, “Yaptığımız her görevde, aldığımız her işte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Burada da aynı gayretle, aynı motivasyonla çalışacağız” dedi.

Öncelik afetten etkilenen 11 il

Milletvekili ve belediye başkanlarıyla uyum içinde “önce afetten etkilenen 11 ile” odaklanacaklarını söyleyen Kurum, “kentsel dönüşüm noktasındaki çalışmaların”, “çevre konusundaki hassasiyetlerinin” devam edeceğini söyledi.

Cumhur İttifakı’yla uyum içinde çalışacağız

Bakan Kurum, sözlerine şöyle son verdi:

“Milletimiz için en iyi olanı önce hayal edeceğiz, sonra da bu hayalleri hep birlikte tek tek gerçekleştirmeye çalışacağız. Cumhur İttifakımızla, daha önce uyum içinde çalıştığımız arkadaşlarımızla birlikte kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden, uyum içinde bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi