Medya

Murat Gezici "sokak köpekleri öldürülebilir, hadis var" dedi, stüdyoda gergin anlar yaşandı

Sokak köpeklerinin toplatılması kararının tartışıldığı televizyon programında yorumculardan Murat Gezici'nin "sokak köpekleri öldürülebilir, hadis var" üzerine stüdyo gerildi, yaşanan tartışma sosyal medyada gündem oldu.

Loading...

Abone Ol

Sokak hayvanlarının toplatılması ve gerekirse "ötenazı hakkı"nın kullanılmasını içeren yasanın TBMM'den geri çekilmesinin istendiği dönemde ilginç bir köpek tartışması yaşandı.

TV100'de Cansu Canan Özgen'in sunduğu "Özgür İfade" programında dün akşam ele alınan konuda Gezici Araştırma'nın sahibi Murat Gezici'nin açıklamaları sosyal medyada tepki çekti.

Gezici'nin "Türkiye Müslüman bir ülke. Hadisler var hepimizin duyduğu, bildiği köpeklerin öldürebileceği söylenir. Örneği şafi mezhebinde olanların bir köpekle temasıyla kıyafetlerinin yıkanması, abdest alması gerekir" sözleri sonrası canlı yayında gergin anlar yaşandı.

Köpekler öldürülebilir diye hadis mi var?

Gazeteci Hasan Öztürk, Gezici'ye "Bir dakika.. Ne alaka yani? Hadis var dediniz de bir tane söylesenize bana cahilliğimden dolayı soruyorum" diye sordu.

"Mesela siyah köpeklerin öldürülmesiyle ilgili" diyen Gezici'nin sözünü yeniden kesen Öztürk bu kez "Kim diyor ya!" diyerek tepki gösterdi. Moderatör Cansu Canan Özgen, 'hadis' konusu kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Sokak hayvanları düzenlemesinin komisyon görüşmeleri 18 saat sürdü! Sokak hayvanları düzenlemesinin komisyon görüşmeleri 18 saat sürdü!