15 Ağustos 1925'te İstanbul'da doğan usta oyuncu, sahne kariyerine 1937'de Bakırköy Ortaokulu'nda adım atmış ve Ses Tiyatrosu'nda "Aşk Köprüsü" ile profesyonel oyunculuğa geçmiştir.

Muhsin Ertuğrul'un yönetimindeki Küçük Sahne'de başladığı tiyatro kariyerine, birçok önemli oyunda rol alarak devam etmiştir. Özkul, tiyatroda aldığı ödüllerin yanı sıra, sinema kariyerinde de önemli başarılar elde etmiş ve birçok unutulmaz karaktere hayat vermiştir.

Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden İsmail Hakkı Dümbüllü'nün kavuğunu devralan Münir Özkul, tiyatro dünyasında "Kel Hasan" karakterini sürdürmüş ve bu geleneği 1968'de devralmıştır. Tiyatroda kazandığı ödüller arasında Sadık Şendil'in "Kanlı Nigar" oyunundaki rolüyle kazandığı İlhan İskender Armağanı da bulunmaktadır.

Kaza haberini selfie ile verdi Kaza haberini selfie ile verdi

Sinema dünyasında özellikle 1970'li yıllarda Ertem Eğilmez filmlerindeki rolleriyle tanınan Münir Özkul, Hababam Sınıfı serisindeki "Kel Mahmut" karakteriyle izleyicilerin sevgisini kazanmıştır. Ayrıca, "Mavi Boncuk", "Bizim Aile", "Gülen Gözler" gibi filmlerdeki performanslarıyla da ön plana çıkmıştır.

Usta oyuncu, tiyatro ve sinema alanındaki başarılarıyla birlikte birçok ödülün sahibi olmuştur. 1998'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Devlet Sanatçısı" unvanına layık görülen Münir Özkul, sanat hayatına ve Türk kültürüne katkılarıyla anılmaya devam etmektedir. 5 Ocak 2018'de aramızdan ayrılan usta oyuncu, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen bir törenin ardından Bakırköy Mezarlığı'na defnedilmiştir.