Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bir süre önce Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile görüşmesi ile gündeme gelmişti. Bu yapılan görüşmeler iki partinin seçimlerde ittifak yapacağı hatta Memleket Partisinin CHP'ye katılabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Görüşmelerden sonra birden sessizliğe bürünen iki partide suskunluk meraklı soruları da beraberinde getirdi.

Muharrem İnce sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 26 Ocak Cuma günü partisinin yerel seçimlerde izleyeceği yol haritasını duyuracağını ifade etti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçime ilişkin kararını açıkladı.

"Bana Çekil Diyenler Kaybetti"

"Her seçimde oy çalınıyor diye bağırıp oynayanlar kaybetti. İkinci tura kalırsa savaş çıkar diyenler kaybetti. Yalan haberlerden sosyal medya trollerinden medet umanlar kaybetti. Nobranlaşan sanatçılar kaybetti, gönlünden geçenleri yazan gazeteciler kaybetti. Bana çekil diyenler kaybetti. Bu iktidar Türkiye'yi kötü yönetmiştir. Bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmek gerekir.

"Halkımız Muhalefete Güvenmemektedir"

Seçim kazanmasını çok iyi bilen bir iktidar var. Bu memlekete üçüncü bir yol lazım diyorum. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan o da Memleket Partisi’nin yolu. Seçmen Erdoğan'ı göndermeye hazırdır. Seçmen milli meselelerde tutarlılık istiyor. Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir. Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir. Türkiye siyasi gelişmelerden boş laflardan bıkmıştır. Halkımız bu muhalefete güvenmemektedir.

"Meclis'te Terör Bildirisi"

Hiç kimse küçük eşit değildir. Bu ülkede herkes ayaz yemiştir. Terör bildirisi Meclis'e geldiğinde "Ben AKP ile aynı A4'te olmayacağım" demeyeceksin. Memleket Partisi Meclis'te olsaydı ben olsaydım İsveç'in NATO üyeliğine "evet" demezdim.

"Her Yerde Seçime Gireceğiz"

Türkiye'nin yenibir nefese ihtiyacı vardır. O nefes üçüncü yoldur. Yolumuz, Türkiye'yi ayrıştıran değil birleştirenlerin yoludur. Türkiye'de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi'dir. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Alabildiğimiz kadar belediyeyi safımız katmak istiyoruz"

"İstanbul'da 3 Adayımız Var"

Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız İstanbul'da 3 aday adayımız var; önümüzdeki hafta MYK'da karar verip bir kişiyi atayacağız. Mehmet Sevigen onlardan biri."

"Bana bölücü Diyen CHP Seçmenine Sesleniyorum"

Libya tezkeresine, Mavi Vatan'a evet diyorum. Memleket Partisi olarak sığınmacıları dışarı, dışarıya giden doktorları mühendisleri içeri. Bizim yetimin başını okşayanları, yolda bulduğu ekmek parçasını yüksek bir yere koyanları, haksızlık karşısında susmayanları, memleketin dürüst namuslu insanlarını Memleket Partisi'ni anlamaya davet ediyorum.. Bizim bir duruşumuz ve ilkemiz var. Oy oranımızla orantılı değil bu. Bugün 1 olur, yarın bin olur. Bana bölücü diyen CHP seçmenine sesleniyorum. Arkadaşlar biz siyah ve beyaz gibi ayrıyız. CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı. Değişmek başka bir şey başkalaşmak başka bir şeydir. Gençliğimin partisi gitmiş başka bir parti gelmiş. Yarın başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz.

Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı' Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı'

Memleket Partisi'nin açıklanan aday listesi şöyle:

  • Sakarya: Ali Sarı
  • Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Salih Eskici
  • Yalova Belediye Başkan Adayı: Fatih Elönü
  • Bilecik Belediye Başkan Adayı: Hüseyin Korkman
  • Mersin Tarsus Belediye Başkanı Adayı: Haluk Bozdoğan
  • Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adayı: Mahmut Celal Ünsal
  • Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı: Yekta Faik Yılmaz
  • Aydın Nazilli Belediye Başkan Adayı: Ali Çetinkaya
  • Eskişehir İnönü Belediye Başkan Adayı: Hamdi Tosunoğlu
  • Bozhöyük Belediye Başkan Adayı: Talat Halefoğlu
  • İzmir Bayındır Belediye Başkan Adayı: Ali Erişen
  • İzmir Tire Belediye Başkan Adayı: Nihat Koç
  • Samsun Canik Belediye Başkan Adayı: Furkan Güler