Geçtiğimiz günlerde yaptığı yerel seçim açıklaması ve CHP'ye eleştirileri ile gündeme gelen Muharrem İnce Sözcü TV ekranlarında soruları yanıtlıyor. CHP'nin kendisine haksızlık yaptığını söyleyen İnce sert tepkiler gösterdi.

"Size Ağabeylik Yaptım, 5 Kere Ayağınıza Geldim"

İstanbullu hemşehrilerimize sesleniyorum. Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir adayı kim, biliyor musunuz? Birol Aydın kimdir? CHP listelerinden seçilmiş Saadet milletvekili. Aziz kardeşlerim bana laf söyleyeceğinize, CHP listelerinden seçilmiş Saadet Partisi'nin Birol Aydın'a niye laf söylemiyorsunuz? DEVA Partisi 15 vekil için 'Çok ısrar ettiler, biz de aldık' diyor. Siz de Babacan'a 15 vekil Muharrem İnce'ye Posof'u vermeyeceksiniz? Sizin derdiniz üzüm yemek değil demek ki, derdiniz bağcıyı dövmek. Sizin seçim kazanmak gibi bir derdiniz yok.  Ben size ağabeylik yaptım. 5 kere ayağınıza geldim sizin. Herkesin sizi terk ettiği günlerde, Altılı Masa arkadaşları terk ederken ben onların ayağına gittim. 'Bakın arkadaşlar bu seçim önemli' dedim. Sayın İmamoğlu'nun anlattıkları doğrudur. Onu ayrı tutuyorum. 

"Ayıp Değil mi?"

Muharrem İnce, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in açıklamalarına yanıt verdi. İnce, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Sayın sözcünün üç önemli iddiası var burada. Diyor ki, 'İzmir'den metropol ilçe, parti tabanımız kabul etmedi bu isteği, Muharrem İnce eleştirilerini, istediği verilmeyince yapmaya başladı'. Bunlara tane tane cevap vereyim, milletimizin de vicdanına bırakayım. Eğer gönül gözü kapalı değilse milletimizin beni anlayacağına inanıyorum. Bir ilçe istemişim. Bir ilçe istemişsem çok sembolik bir şey istemişim. Koca parti, eğer İstanbul'dan dahi istememişse, 'İzmir'den bir ilçe verin' demişse sizin hemen vermeniz lazımdı zaten. Bugünkü açıklaması var Ali Babacan'ın. CHP'nin verdiği 15 vekil sorusuna yanıt: 'Aşırı ısrar üzerine kabul ettik.' Yahu siz Babacan'a 15 vekil verirken iyi de Muharrem İnce'ye bir ilçe belediye başkanlığı mı vermediniz? Ayıp değil mi?

İYİ Parti'nin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu İYİ Parti'nin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu