SAMİMİ HABER 81 ilde 400 sinemada vizyona girerek, Avrupa genelinde 6 ülke 100 sinemada, Buğday Tanesi filmi gösterime girdi. Bakanlıklardan, farklı milletvekillerinden, İstanbul Emniyet Müdürü, STK Başkanları, İl ve İlçe Başkanları, Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları, muhtarlar, engelli kişiler ve değerli konuklar katılım gösterdi. Gelen davetlilere çeşitli hediyelerin yanı sıra ‘’Buğday Tanesi’’ imzalı kitabı dağıtıldı.

Milletvekili Serkan Bayram, Samimi Haber'e konuştu

Hayatından esinlenerek kaleme alınan filmin galası başlamadan önce Samimi Habere konuşan Bayram, ''Güzel bir eser oldu. Vizyona girerek güzel bir eser izleyeceğiz. Tepkiler çok iyi. Millet akın akın sinemalara gidiyor. Çok şükür şuan da kapalı gişe oynuyoruz. Filmde herkes kendinden bir kare buluyor. Arayan herkes duygulanarak ağlıyor ve bu beni üzüyor tabi. "İyi ki bu filmi yapmışsınız, vekilim bizlere umut oldunuz" diyerek anneler ağlıyor. Dünden beri arayanları görünce hakikaten filmin adım adım amacına ulaştığını görebiliyoruz. Uluslararası camiada çok güzel tebrikler ve geri dönüşler var.'' açıklamasında bulundu.

''Amacım insanlığa hangi makamda olursa olsun hizmet etmek''

Sözlerine devam eden Bayram, ''Mesela şuan da Frankurt Film Festivalinden davet edildik. Birkaç görüşme, dizi ve film teklifimiz var. Enteresan şu ki BBC filmimizden etkilenerek sanırım esinlenerek engelli film çekmeyi düşünüyormuş. Bunlar ülkemiz için milletimiz için güzel işler. Aktif milletvekili olarak insanlarımıza hizmet ediyorum. Milyonların iletişim numaralarımı kullanarak bana ulaşmasını istiyorum. Çünkü amacım insanlığa hangi makamda olursa olsun hizmet etmek. Bam teline bastığımızı düşünüyorum; akın akın gelen tepkiler üzerine.'' açıklamalarında bulundu.

Gişe geliri ile 'Engelsiz Yaşam Merkezi' kurulacak

Vizyon ve Gala öncesi düzenlenen basın toplantısıyla filmle ilgili tüm detaylar medya ile paylaşıldı. Türkiye’deki milyonlarca engellinin sesi olacak Buğday Tanesi filminin geliri yine engelliler için kullanılacak. Gişe geliri ile İstanbul’a bir Engelsiz Yaşam Merkezi kurulacak.

''Ben çok heyecanlandım''

Yapımcı Mert Timuçin Altun sahnede kısa bir konuşma gerçekleştirdi: Altun, ''Öncelikle buraya gelerek bizi şereflendirdiğiniz, gururlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Hikaye bizi her daim hüzünlendiren, başarılarıyla da gururlandıran Serkan Abim, bu fikrinden bahsederek ‘’bu projeyi yapalım’’ dediğinde ben çok heyecanlandım. İnşallah seyircilerimizle vizyonda filmimizi beğenerek hedefimiz olan ‘’Engelsiz Yaşam’ın tüm inşasına bir tuğlada olsa da katkı sağlarlar. İşin asıl mimari bana göre Serkan Abim, ona ve sizlere tekrardan teşekkür ederek iyi seyirler diliyorum.'' diye konuştu. Yönetmen Doğan Ümit Karaca, ''Filmin akıllarda ufak bir parantez açması, bir an bile olsa bir şeyleri düşünmeye sevk etmiş olması kafi gelecektir bize.'' dedi.

Doğan Ümit Karaca'nın konuşması şu şekilde:

''Bu kısa sürede çok fazla emek sarf eden ekip arkadaşlarıma, oyuncu arkadaşlarıma ve katılımlarınızdan dolayı tüm davetlilerimize teşekkür etmek istiyorum. Biz bir film çektik bu vesile ile sizlerde izlerken keyif alır, beğenirsiniz. Herkesin içinde ufak bir empati duygusu yaratabilirsek ne mutlu bize. Biliyoruz ki bir film tek başına bir şeyleri anlatmaya yetmez. Filmin akıllarda ufak bir parantez açması, bir an bile olsa bir şeyleri düşünmeye sevk etmiş olması kafi gelecektir bize.''

Milletvekili Serkan Bayram, alkışlarla sahneye çıktı

Sahnede sinemaseverlere seslenen Serkan Bayram, şu konuşmayı gerçekleştirdi: ''20 yıldır siyaset yapıyor olsam da benim için en zor konuşma olacak. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bugün farklı bir gün. Engelli kardeşlerimizin engellerinin hatırlandığı ve çözüm önerilerinin de görüşüldüğü bir gün. Ancak bugün sadece bir gün olmamalı, 360 gün hatırlanarak onların dertleriyle dertlenmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde 20 yıl boyunca engelliler alanında sessiz devrimler gerçekleştirdik. Her alanda engelliler sessiz devrimler yaşadı. Başta Cumhurbaşkanımıza şükret ve minnetlerimi sunuyorum.

''Filmimiz 10 milyon engelli kardeşimiz ve ailelerine umut ışığı olacak''

Yine mecliste çıkan engelliler ile ilgili düzenleme de bütün milletvekillerimiz partili partisiz herkes oldu. Ben mecliste temsil edilen bütün partilerin genel başkanlarına ve bütün milletvekillerimize şükran ve minnetlerimi teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün hayatımın film olduğu, 48 yıllık yaşam mücadelem de acılarıyla, güzellikleriyle yaşamış olduğum hayatımın filmini ‘’Buğday Tanemiz’’ de beraberce izleyeceğiz. Bu film, bir filmden öte. Ayrıca yaşamış olduğum hayatın %1’ini yansıtıyor. Filmimiz 10 milyon engelli kardeşimize ve ailelerine, milletimize, insanlığa umut ışığı olacak.

''Buğday Tanesi, benim aziz milletime hediyem''

Engellilerin partisi olmaz. Dolayısıyla engelli kardeşlerimize bütün partilerimizin destek olması gerekiyor. Engelliler Türkiye ittifakıdır. Engelliler bizim canımızdır, doğal yapımızdır. Buğday Tanesi benim aziz milletime hediyem, Türkiye yüzyılına da armağanım olsun. Bugüne kadar engelli kardeşlerimiz için pek çok çalışma yapıldı. Ben artık ülkemde engelli vali, engelli başhekim, engelli büyükelçi, Engelliler Bakanlığı görmek istiyorum.

''Her zaman her an mücadele diyeceğiz''

Buğday bereket demektir. Buğday mücadele demektir. Filmimiz 40 gün içerisinde çekildi ve 41’nci gün vizyona girdi. Benim yandığımda ise 40 gün yoğun bakımda kalıp 41’nci gün hayata dönüyorum. 41 yaşımda da Erzincan’ımızdan, milletin bağrından milletvekili oluyorum. Yere düştüğünde değil, vazgeçtiğinde kaybedersin. Her zaman her an mücadele diyeceğiz.

''Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkürlerimi iletiyorum''

Filmimin ortaya çıkış süreci ve kitabımı yazarken hep şunu düşündüm: Ellerimle tutamadıklarımı gönlümle tuttum ve hiç bırakmadım. Başta Cumhurbaşkanımıza, desteğini eksik ekmeyen Binali Yıldırım’a, Süleyman Soylu’ya, tüm bakanlıklarımıza, milletvekillerimize, AYT grubumuza, Ahmet Selim Köroğlu, TRT, televizyon kanallarımız, basın mensuplarımız ve Samimi Haber’e, estetik doktorlarıma, aileme, büyük ailem Türkiye’ye, Ali Güney hocama, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerimi iletiyorum. Hep beraber: ‘’Buğday Tanesi, Bir Tanesi Milyonların Sesi, Milyonların Hikayesi’’.

Buğday Tanesi filmi hakkında

 

Milletvekili Serkan Bayram'ın danışmanlığı ve yönlendirmesiyle senaryosu Volkan Kapkın tarafından kaleme alınan "Buğday Tanesi" filminin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca üstlendi. Yapımı Pro-In Production tarafından gerçekleştirilen filmin müziklerine Yıldıray Gürgen imza attı. Deniz Arna ile Erkan Bektaş'ın da rol aldığı yapımın çekimleri, İstanbul ve Ankara'da yapıldı. Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini anlatan film, Türkiye'de 400 salonda, yurt dışında da 6 ülkede izleyicilerle buluşacak.