Gündem

MSB teğmenlere tahkikat açıldığı iddialarını yalanladı!

Harp okullarının mezuniyet törenleriyle gündeme gelen teğmenler hakkında tahkikat açıldığı iddia edilmişti. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaparak tahkikat açıldığı iddialarının doğru olmadığını duyurdu.

Abone Ol

Harp okullarının mezuniyet törenleri gündeme oturmuş ve tartışmalara yol açmıştı. En son ise sosyal medya ve basına düşen haberlerde teğmenler hakkında tahkikat açıldığı yer almıştı. Tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı da iddialar arasında yer almıştı.

Gazeteci Müyesser Yıldız, "Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi." diyerek paylaşım da yapmıştı.

MSB o iddiaları yalanladı!

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaparak tahkikat açıldığı iddialarının doğru olmadığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı:

‘’Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’