Başarılı teknik adam, oyuncularının performansından gurur duyduğunu belirterek, maçta yaşadıkları talihsizlikleri ve eksiklikleri dile getirdi.

İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü? İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü?

Taktiksel ve Duygusal Her Şeyi Yaptık

Mourinho, maç içinde farklı şartlara uyum sağladıklarını ve net pozisyonlar yakaladıklarını ifade etti. Ancak kaçan fırsatlar ve direkten dönen toplar, sonucu belirleyen etkenlerden biri oldu. Mourinho, "Bugün 1 takım kazanmayı hak etti, diğer takımsa turu kazandı. Ekonomik anlamda kayıp yaşadık. Şampiyonlar Ligi'ni asla kazanamazdık ama bazı büyük takımları yenebilirdik. Bu şansı kaybettik." dedi.

Eksiklikler Sonucu Etkiledi

Fred ve Ferdi'nin eksikliklerinin sonucu doğrudan etkilediğini belirten Mourinho, "Avrupa Ligi'ne gidiyoruz. Eğer deyip devamını getirmek istemiyorum. Fred ve Ferdi gibi 2 yaratıcı oyuncumuz yoktu. Bunlar şiddeti yüksek oyuncular. 1 tanesinin olmaması bile zor, ama 2 tanesi olmayınca çok daha zor." açıklamasında bulundu. Mourinho, eksik oyuncular nedeniyle yaşadıkları zorluklara değinerek, bu eksikliklerin takımı nasıl etkilediğini detaylandırdı.

Şampiyonlar Ligi'nde Olmayı Tercih Ederdim

Mourinho, profesyonel olduğunu ve bu tür durumların kendisini etkilemediğini belirtti. Ancak "Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı tercih ederdim." ifadesiyle bu prestijli turnuvada olmanın önemini vurguladı. Avrupa Ligi'nde daha çekişmeli maçlar oynayacaklarını ve burada daha başarılı olabileceklerini söyledi.

Para Karar Veriyor

Avrupa Ligi'nin yeni formatına da değinen Mourinho, daha fazla maç yapacaklarını ve bu duruma adapte olmaları gerektiğini belirtti. "Para karar veriyor, bizim de buna adapte olmamız gerekiyor." sözleriyle bu yeni formatın zorluklarını ve nedenlerini anlattı. Ayrıca, sakatlıklar nedeniyle transferi düşünmediğini ve mevcut oyuncularla ilerlemeyi planladığını belirtti.

Mourinho, üst üste oynadıkları maçların ardından Süper Lig'e odaklanacaklarını ifade etti. "Zor deplasmanlardan puan almayı hedefliyoruz." diyerek önümüzdeki süreçte takımın hedeflerine dikkat çekti ve Avrupa'da ilerleyebilmek için ligi ciddiyetle ele alacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi