Monoton bir hayat, en çok sabah uyanırken kendini gösterir. Kişi şayet monoton bir ruh haline sahipse sabahları uyanmak istemez uyansa da yataktan çıkmak istemez. Yaşam kalitesini azaltan bu durum, kişinin kendi seçimleri ile ilgilidir. Her gün istemesek te  yapılması gereken işler bulunur. Bu işler, yaşamın idamesi için gerekli olup, tekrarlandığı takdirde bir monotonluğa sebep olur.

En bilinen örmeği, her sabah belli saatlerde uyanıp, kalabalık şehir trafiğinde işe yetişmek ve aynı işleri yapıp güneşin batımında eve dönmektir. Günün en güzel zamanlarını belli mesai ücretleri karşılığında iş yerinde geçiren ve dış ortamın güzelliğini yaşayamayan insanların tipik ruh halleri, kronik yorgunluktur. Böyle durumlarda bile hayatı monotonluktan çıkarmak mümkündür.  

Hayata Renk Katmak

Monoton bir yaşamdan sıkılan ve her gün işe giden insanların da hafta içi yapacağı keyifli etkinlikler bulunur. İyi uyku sağlıklı bir yaşam ve dengeli bir ruh halinin de anahtarıdır. Bu sebeple akşamları erken yatmak ve sabahları da biraz erken kalkmak yaşam enerjisini arttırır. İşe giderken evden biraz erken çıkmak ve iş gidiş yolundaki bazı güzellikleri görmek söz konusudur. Bir istasyon erken inilip, kısa bir yürüyüş yapmak ve kahve alıp işe varış güne keyif katacaktır.

Monoton Bir Hayat

Öğle tatillerinde bir arkadaşı arayıp güzel bir yemek molası da verilebilir. Deniz kenarında oturanlar için, sabah kısa bir yüzme sonrası hazırlanıp işe gitmek te güne zinde başlamanın bir yoludur. Evden bir şeyler hazırlayıp, sabah kahvaltısını ofis arkadaşları ile birlikte yapmak ta keyifli ve güzel bir mesai başlangıcı olacaktır.

Hafta Sonlarının Değerlendirilmesi

Hafta sonları şehir dışında yapılacak kısa geziler, yürüyüş ve farklı sokakların keşfi de yaşama renk katar. Her sabah sağlıkla uyandığımız için yapılacak şükür duaları da ruhu ve zihni aydınlatan aktivitelerdir. Farklı bir dil ve müzik aleti öğrenmek için hafta sonları ideal zamanlardır. İşe gidiş gelişlerde oturarak seyahat etme fırsatı bulunursa; kitap okuma, dil öğrenme için fırsatlar oluşturulabilir. Hafta sonları açık havada aile ile birlikte geçirilecek organizasyonlar da hayata renk katan aktivitelerdir.