Yaşam

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen, Levent Bilgen'in kızı çıktı! Peki Levent Bilgen, İdil Bilgen kimdir?

Miss Turkey 2024 güzeli İdil Bilgen Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızıymış. Peki İdil Bilgen, Levent Bilgen kimdir?

Abone Ol

Miss Turkey 2024 Türkiye güzeli İdil Bilgen yarışmada aldığı birincilik ile sosyal medyada oldukça konuşuluyor. Birinciliğinin yanı sıra Büyükelçi Levent Bilgen'in kızı olmasıyla da gündem oldu. 

Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen kimdir?

Miss Turkey 2024'ün birincisi İdil Bilgen, Türkiye’nin en güzel kadını unvanını kazandı ve uluslararası arenada ülkemizi temsil edecek. 24 yaşında ve 1.80 boyundaki İdil Bilgen, Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen’in kızı olarak dikkat çekiyor. 11 Eylül 2024 tarihindeki finalde özgüveni ve zarafetiyle jüri üyelerinin beğenisini toplayan Bilgen, yarışmacılar arasında en yüksek puanı alarak tacın sahibi oldu. Güzelliği, zekâsı ve duruşuyla ön plana çıkan İdil Bilgen, ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye’nin temsilcisi olacak.

Levent Bilgen kimdir?

1966 yılında Ankara'da doğan Mustafa Levent Bilgen, Türk diplomasi dünyasının deneyimli isimlerinden biridir. TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra ABD'deki George Mason Üniversitesi'nde İşletme alanında lisans, Uluslararası İş ve İşlemler konusunda ise yüksek lisans yapmıştır. 1995 yılında Dışişleri Bakanlığı'na katılan Bilgen, farklı kademelerde görev almış, 2009-2011 yıllarında Türkiye’nin Toronto Kurucu Başkonsolosu, 2011-2014 yıllarında New York Başkonsolosu olarak görev yapmıştır. Ardından 2014-2016 yılları arasında Abu Dabi Büyükelçisi olarak Türkiye'yi temsil eden Bilgen, 2017 itibarıyla Dışişleri Bakanlığı Müşavirliği görevini üstlenmiş, 2018-2019 yılları arasında ise Meclis Dışişleri Komisyonu Danışmanı olarak görev almıştır. Uzun yıllara dayanan diplomatik kariyeriyle Türkiye'nin uluslararası arenadaki temsilinde önemli roller üstlenmiştir.