Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Külliye'de toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesi ekonomik gelişmeler olacak. Öğretmen adaylarının merakla beklediği öğretmen atamaları konusu masada olacak. Toplantıda terörle mücadele, deprem konutları, Gazze'de yaşanan gelişmeler ele alınacak.

Öğretmenlerin Gözü Kabinede

Atama bekleyen öğretmen adayları için büyük gün geldi. Geçtiğimiz hafta öğretmen ataması ile ilgili müjde veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi için Kabine toplantısını işaret etmişti. Bakan Tekin; "Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir" ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomideki Gelişmeler

İç ve dış gelişmelerinin değerlendirileceği toplantıda ekonomik gelişmeler de ele alınacak. Toplantıda ekonomik gelişmeler de kapsamlı bir şekilde ele alınacak. 2024 yılı enflasyon raporu ve izlenilen ekonomik politikanın çıktıları değerlendirilecek.

Emekliye Müjde! Ekonomist Muhammet Bayram Ikramiyelerde Son Durumu Anlattı

Fahiş fiyatla ve enflasyona mücadele Kabinenin öncelikli gündeminde yer alıyor. Enflasyonu tek haneye indirme hedefi doğrultusunda atılan adımlar ele alınacak. Enflasyon ve fahiş fiyatlara karşı alınan tedbirlerin yansımaları konuşulacak.

Terörle Mücadele

Yurt içinde ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları Kabine'nin öncelikli gündem maddelerinden. Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyonlar ile bölgedeki son durumun değerlendirilmesi bekleniyor. Kabinede özellikle son zamanlarda yaşanan terör saldırıları detaylı olarak ele alınacak. DEAŞ, DHKPC ve PKK başta olmak üzere ülkenin güvenlik ve huzurunu tehdit eden tüm unsur ve teröristlere yönelik yapılan mücadele değerlendirilecek.

Terörle Mücadele-1

Adalet Bakanı Tunç'tan cezaevlerindeki öğrenci sayısına ilişkin açıklama Adalet Bakanı Tunç'tan cezaevlerindeki öğrenci sayısına ilişkin açıklama

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın geçen hafta seçim çalışması sırasında uğradığı silahlı saldırı da masaya yatırılacak. Geçtiğimiz hafta Çağlayan Adliyesi'ne DHKP-C'li teröristlerce gerçekleştirilen saldırı masanın önemli başlıkları arasında olacak. 

Öncelikli Gündem Gazze

Kabine toplantısının gündeminde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Gazze'deki son durum, çatışmaların bölgeye yayılma riski, Gazze'ye yönelik Türkiye'nin insani yardım faaliyetleri konu başlıları olarak öne çıkıyor.

Gazze'de Ateşkes Planı Ne Olacak

Deprem Konutları Hızla Yükseliyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin hemen ardından bölgenin yeniden güçlenerek ayağa kaldırılması için devlet millet ele ele vererek seferberlik başlattı. 2024 bitmeden 200 bin konutu hak sahiplerine verilmesi için 7/24 esasına göre çalışıldığı vurgulanmıştı. Bu kapsamda bölgedeki çalışmalar ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanın da yapımı tamamlanan projelerle ilgili sunum yapması da öngörülüyor.