Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, dün gece R.Ö. idaresindeki 50 ADC 978 plakalı otomobil, Gökkent Mahallesi Nalçık Bulvarı'nda K.Ö'nün kullandığı 03 ABN 358 plakalı patates yüklü TIR ile çarpıştı. Meydana gelen kazada milli sporcu Buket Kaya hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.

MİLLİ SPORCUYA SON VEDA

Adsız tasarım (5)-1

21 yaşındaki milli sporcu Buket Kaya için Talas ilçesindeki Dedeoğlu Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Kaya'nın yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü.

Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nde 3. sınıf öğrencisi olan Kaya'nın cenaze törenine, ailesi, yakınları, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından genç sporcunun naaşı, Halef Hoca Mezarlığı'na defnedildi.

Kazayla ilgili, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu, taziye mesajı yayımladı. Federasyondan yapılan açıklamada, 

"Avrupa şampiyonu ve aynı zamanda Kayseri bölge antrenörlerimizden Reşit Kaya'nın kızı Buket Kaya, elim bir trafik kazası sonucu vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" denildi.

Milli sporcu Buket Kaya, 2019 yılında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 5'inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı Buket Kaya aynı zamanda ilgilendiği kick boks branşında da çeşitli dereceler elde etmişti.