İstanbul Barosu seçime gidiyor... İttifaklar, bölünmeler, bağımsızlar… İstanbul Barosu seçime gidiyor... İttifaklar, bölünmeler, bağımsızlar…

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bu yıl üçüncü kez yoğun bir gündemle toplandı.Beştepe'de yapılacak bu kritik toplantının ilk gündem maddesi terörle mücadele olacak.Türkiye, bu yaz itibarıyla Irak sınırındaki güvenlik çemberini tamamlamayı hedefliyor.Toplantıda, Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarının yok edilmesine yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak. Ayrıca, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlemek istediği yasa dışı seçimler ve bu örgütün meşrulaşma çabalarına karşı alınacak tedbirler de tartışılacak.Kurul üyeleri, FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki son durum hakkında da bilgi verecek.

Milli güvenlik kurulu toplantısı yapıldı
Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar da gündeme alınacak.Toplantıda, saldırıların durdurulması, insani yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılması ve İsrail’in bölgedeki gerilimi yayma çabalarına karşı yürütülen diplomasi çalışmaları değerlendirilecek.Ayrıca, İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının artırılması için atılabilecek adımlar tartışılacak. Türkiye'nin de müdahil olduğu Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açılan soykırım davası hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.