Atama bekleyen öğretmenlere müjde... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yeni öğretim yılına yetiştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Habertürk'te katıldığı programda açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, atama konusunda şunları söyledi:

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI EYLÜL'DE

"Sözlü ile ilgili mekanizma tamamlanınca, bittikten sonra 657 ile ilgili mekanizmalar var. Güvenlik soruşturmaları takvimi var. Bittiği an itibarıyla atamalarını yapıp, ailemize katmış olacağız. 20 bin kişiyle ilgili ilgili birimlerden cevaplarımızı almış olacağız. Yeni öğretim yılına yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Yetiştiremezsek yetiştirdiğimiz yerden devam edeceğiz.

Malum engelli arkadaşlarımızın atanmasıyla ilgili süreci Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yürütüyor. Onlar kendilerine verilen kadro sayısını bakanlıklar arasında bölüştürüyorlar. Bize de tahsiste bulunacaklar. O süreç tamamlanınca engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyururuz. Oradan sayı bekliyoruz."

Mezun

Daha dönem kapanmadı, üniversiteler zam yapmaya başladı, FSM Vakıf Üniversitesi’nden %100 zam! Daha dönem kapanmadı, üniversiteler zam yapmaya başladı, FSM Vakıf Üniversitesi’nden %100 zam!

LİSEDE KIYAFET KRİZİ İÇİN NE DEDİ?

Kocaeli'de bir lisede, askılı elbise giyen kız öğrenciler uygunsuz kıyafet gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmamıştı. Tepkilerin ardından yaşanan skandal hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise yaşananları "Basit bir olay" şeklinde yorumladı.

Habertürk canlı yayınında soruları yanıtlayan Tekin, şu ifadelere yer verdi:

Bizi eleştirin tamam da öğretmen arkadaşlarımızın ne günahı var? 180 iş günü boyunca bu insanlar fedakAr bir biçimde sizin, bizim veliler olarak evde ilgilenemediğimiz çocuklarla ilgileniyorlar. Basit bir olay yüzünden... Bütün öğretmen arkadaşlarımızın hukukunu korumak adına biraz daha hassas davranalım. Biz çözmediysek bizi eleştirsinler ama o arkadaşlarımızın emekleri heba oldu.

Şimdi okul müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış. Velilere 'mezuniyet programı yapıyoruz, öğrencilerle beraber kimler katılacak?' diye sormuş. Katılım listesi almış. Listede olmayan kişilere 'Yer kalırsa sizi alırız' diye başlayan tartışma başka boyuta evriliyor. Ekranlara, sosyal medyaya olumsuz görüntüler çıkıyor. Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm. Zaten olay da kısa zamanda çözülmüştü.

Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde mezuniyet skandalı! Öğrenciler mezuniyete neden alınmadı? Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde mezuniyet skandalı! Öğrenciler mezuniyete neden alınmadı?

Editör: Kemal Ilıkkan