Gündem

Milletvekillerinin görüşlerini dinleyecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletvekilleriyle bugün bir araya gelerek gündemi değerlendirecek. Milletvekillerinin tüzük kurultayına ilişkin görüşlerini alacak olan Özel, yeni yasama yılına ilişkin de çeşitli konularda görüşlerini aktaracak.

Abone Ol

Ünsal ERGEL/ANKARA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Parti Meclisi’nin ardından genel merkezde kapalı grup toplantısı yaparak milletvekilleriyle bir araya gelecek.

Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılması

Saat 18.00’de yapılması planlanan kapalı grup toplantısında ilk olarak TBMM Başkanlığı’na yarın(Salı) verilmesi beklenen Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantıya çağırılması konuşulacak. Can Atalay’a ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara yönelik olarak verilecek toplantı çağrısına yönelik bilgilendirmenin ardından Özel, milletvekillerinin Tüzük Kurultayı’na ilişkin görüşlerini alacak.

Basına kapalı yapılması tartışılacak

Bu arada Tüzük Kurultayı’nda olası eleştirilerin CHP’nin kamuoyundaki itibarına zarar vereceği gerekçesiyle gündeme gelen “kurultayın basına kapalı gerçekleştirilmesi” görüşü de ele alınacak. Olası tartışmalar yada kavgaların yaşanması, sert eleştirilerin partinin itibarına zarar vereceğini dile getirenler, “Genel başkanın konuşmasının ardından, basına kapalı şekilde devam etsin” görüşünü dile getirecekler.

Önseçim

Bu arada yine Tüzük Kurultayı ile gündeme gelen önseçim ile adayların belirlenmesi ve yöntemlerine yönelik tartışmaların da bu kapalı grupta gündeme geleceği ifade ediliyor. Toplantı da parti gözetiminde yapılması yada hakim gözetiminde yapılacak bir önseçime ilişkin görüşler masaya yatırılacak.