Ordu'nun Fatsa ilçesinde, fazla kilolarından kurtulmak için mide küçültme operasyonu geçiren 26 yaşındaki Neslihan Yılmaz, ameliyat sonrası yaşadığı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan ve Ankara'da bir çağrı merkezinde çalışan Neslihan Yılmaz, fazla kiloları nedeniyle 27 Mayıs 2024 tarihinde Fatsa’daki Özel Medi-Tech Hastanesi’nde mide küçültme ameliyatı oldu. Ancak ameliyat sonrası gelişen olumsuzluklar genç kadını hayattan kopardı.

Ameliyat Sonrası Rahatsızlıklar Başladı

Operasyon sonrası 3 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilen Neslihan Yılmaz, eve döndüğünde sürekli kusma, uyuyamama ve nefes darlığı gibi ciddi rahatsızlıklar yaşamaya başladı. Bu şikayetler üzerine tekrar hastaneye başvuran Yılmaz, 12 ve 17 Haziran 2024 tarihlerinde, her biri yaklaşık 5 saat süren iki ameliyat daha geçirdi. Ancak tüm müdahalelere rağmen 21 Haziran 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Aileden Doktor ve Hastaneye Suçlama

Neslihan Yılmaz’ın ailesi, kızlarının ölümünden dolayı doktor ve hastane yönetiminden şikayetçi oldu. Anne Zübeyde Yılmaz, ameliyat öncesinde kızının tahlil sonuçlarında yüksek trigliserid ve CRP değerlerinin tespit edildiğini ve anestezi uzmanının bu sonuçlarla ameliyatın riskli olduğunu belirttiğini ifade etti. Buna rağmen ameliyatın gerçekleştirildiğini iddia eden aile, doktor Erkan Aksoy’un ameliyat kararında ısrar ettiğini ve bu nedenle kızlarının hayatını kaybettiğini savunuyor.

“Doktor Hatası Olduğunu İtiraf Etti” İddiası

Acılı anne, kızının ikinci ameliyatı sonrası doktorun kendilerine “Özür dilerim, hakkını helal et, benim hatammış” dediğini iddia etti. Ameliyat sonrası sürekli ateşi yükselen ve rahatsızlığı geçmeyen Neslihan Yılmaz, hastanede üçüncü kez ameliyata alındı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Anne Zübeyde Yılmaz, “Kızımı 2 kere daha ameliyata aldılar, çocuğumu mahvettiler” diyerek doktor ve hastaneye karşı büyük bir hukuk mücadelesi başlattıklarını belirtti.

Sakarya'daki fabrika patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti Sakarya'daki fabrika patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti

Doktor: “Cerrahi Hata Yok, Yargıya Taşınmasını Ben de İstiyorum”

Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Erkan Aksoy ise iddiaları reddederek, olayın cerrahi bir hata değil, komplikasyon olduğunu savundu. Aksoy, “Bu olayın yargıya taşınmasını ben de istiyorum. Yaptığımız her şeyin doğru olduğuna inanıyorum. Mide küçültme ameliyatlarından sonra nadir görülen mide dönmesi gibi durumlarla karşılaşılabiliyor, bu da cerrahın müdahalesini gerektirir” dedi.

Aile: “Açıklama Bekliyoruz”

Neslihan Yılmaz’ın ailesi, hastane süreci boyunca kendilerine doğru bilgi verilmediğini ve kızlarının durumunun iyiye gittiğinin söylendiğini ifade etti. Genç kadının kardeşi Mihriban Yılmaz, “Ablam büyük umutlarla bu yola çıktı ama sonradan pişman oldu. Adalete güveniyoruz ve gerekenin yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hastane Açıklama Yapmaktan Kaçındı

Konuyla ilgili olarak Özel Medi-Tech Hastanesi yönetimi ise herhangi bir açıklama yapmayı reddetti.

Editör: Elif Erbay