Bakan Yerlikaya duyurdu: 29 kişi tutuklandı Bakan Yerlikaya duyurdu: 29 kişi tutuklandı

Toplantıda şu konular ele alındı:

  • Terörle Mücadele: PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi sunuldu. Ülkenin milli birlik ve bekası için azimli ve başarılı bir şekilde yürütülen operasyonlar vurgulandı.
  • Irak İle İş Birliği: Irak ile kurulan stratejik iş birliğinin güçlenmesinden duyulan memnuniyet ifade edildi. Güvenlik, ekonomi, enerji ve ulaştırma gibi alanlarda ortak çabaların uzun vadeli bir anlayışla devam etmesinin önemi vurgulandı.
  • Terörle Mücadele İlkeleri: Bölgenin geleceğinde terör örgütlerine ve destekçilerine asla yer verilmeyeceği vurgulandı. Terör örgütlerini destekleyen tüm aktörlerin terörle olan ilişkilerini kesmelerinin önemi üzerinde duruldu.
  • Avrupa'daki Saldırılar: Avrupa'da PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü tarafından yapılan saldırıların yakından takip edildiği belirtildi. Terör örgütlerine müsamaha gösterilmesinin kamu düzenini bozacağı ve sonuç olarak kendilerinin de hedef olabileceği hatırlatıldı.
  • Gazze'deki Durum: Uluslararası Adalet Divanı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen İsrail'in Gazze'deki saldırılarına engel olunmamasının uluslararası sistemin meşruiyetini sorgulanır hale getireceği vurgulandı. Katliamların failleri kadar iş birlikçilerinin de sorumlu tutulacağı belirtildi ve Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması çağrısı yapıldı.
  • Mahalli Seçimler: 31 Mart 2024 mahalli idareler genel seçimlerinin vatandaşların katılımı ve kurumların gayretli çalışmalarıyla güçlü bir demokrasi geleneğine uygun şekilde gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyulduğu ifade edildi.