Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 14 yaşındaki iki kız öğrencinin şüpheli ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, öğrencilerin ölümüyle ilgili acilen inceleme başlatıldığı ve ailelere psikososyal destek verildiği bildirildi.

Bakanlktan yapılan açıklamada, "Muş’un Varto ilçesinde 14 yaşındaki iki kız öğrencinin şüpheli ölümüne ilişkin haberlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından sosyal inceleme ivedilikle başlatılmıştır. Olayla ilgili adli makamlarca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, konu Bakanlığımız tarafından da yakından ve titizlikle takip edilmektedir. Bakanlığımızca ailelere yönelik psikososyal destek süreci de başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklama Bakanlık

OLAYİN GEÇMİŞİ

AK Parti içinden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye ağır suçlamalar AK Parti içinden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye ağır suçlamalar

Muş'un Varto ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda 8'inci sınıf öğrencisi olan iki kız, akşam saatlerinde  kaybolmuştu.Endişelenen aileler polise haber verdi, sonra da sokak sokak kızlarını aramaya başladı. Kızlardan birinin babası, kendisine ait metruk eve girdiğinde, iki kız çocuğunu da ipte asılı halde buldu.Cansız bedenler, olay yeri incelemesinin ardından morga kaldırılmişve adli kovuşturma başlamıştı.