Metin Külünk'ten Canan Kaftancıoğlu yorumu "Gladio yeni liderler çıkarmaya çalışıyor"

Canan Kaftancıoğlu, savcının 'Cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesiyle ceza almasını talep ettiği davada ilk duruşmada beraat etti. Mahkemenin kararını AK Partili Metin Külünk Samimi Haber Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Kaleli'ye değerlendirdi. "Adaletin şaşmazlığı ilkesine inancımızdan ötürü yücemahkemenin kararına saygılıyız. Hukukun verdiği kararlar üzerinden kendilerine alan açma gibi yöntemler doğru değil. Yargılanmış, yargılamanın sonunda bir karar çıkmış dolayısıyla yüce mahkememize yönelik saldırılar toplumumuzun gözünün önünde olmuştur. Burada yapılmak istenen ortaya çıkarılmak istenen asıl sonuçlardan birisi yedili masanı inisiyatifsizliği bir anlamda Türkiye üzerinde 75 yıldır açık oturumlar yapan devleti, devlet dışı Gladio yapılanması üzerinden arkadaki küresel güç merkezi önümüzdeki sürece lider hazırlığı içerisinde genel başkan hazırlığı içerisinde."

"Kılıçdaroğlu miadını doldurdu"

Kaleli'nin 'Gladio olarak nitelendirilen yapılanma Kaftancıoğlu'nun "Canan Kaftancıoğlu'nu CHP'nin başına mı geçirmek istiyor?' sorusu üzerine Külünk şunları söyledi: Sadece tek isimle yönetilmez. Yıllar önce ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık sona geldiğini yerine başka isimlerin tartışıldığını bu isimlerden birisinin genel merkezde olduğunu diğer ismin de İstanbul İl Başkanlığı koltuğunda oturan ismin özellikle son gelişmeler açıkça ifade ediyor. Durduğu yer düşünsel referansları geçmişte FETÖ unsurlarıyla olan iletişimleri hepsi bize, bir anlamda Türkiye üzerinde hesap yapanların 7'li masanın sosyalojik olarak Türkiye'yi karşılamadığını görenlerin Türkiye'de sol liberalizmin tepki göstermesidir.

"Muhalefet partilerinden kopuşlar olacak"

Son gelişmelerle birlikte muhalefet partilerinin dağılma aşamasına geldiğini söyleyen Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk, 'İYİ Parti genel başkanıyla hususi iletişimlerine dikkat çekiyorum. Kılıçdaroğlu'nu yük olarak gördüklerinden dolayı, muhalefetin belediye başkanları ve il başkanları arasında sosyolojik ciddi farklılıklar var.' dedi.

"Mansur Yavaş rezerv bir isim"

CHP içerisindeki siyasetin bir yarışa döndüğünü söyleyen Külünk, "Muhalefetin içerisinde Demirtaş ve Kavala'ya kim daha fazla sahip çıkacak yarışması var. Mansur Yavaş rezerv isim. Ajansı kenarda bekleyerek sen bu işlere karışma, sen uzak dur, sadece belediyecilik yap' diyerek ABB içerisinde de çok büyük fonksiyonlu hazırlıklar var. Milliyetçi Hareket Partisi üzerine kuruluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi içerisindeki lobi MHP'nin başına geçebilecek kişiyi hazırlıyor. Mansur Yavaş'ın ülkücü hareket duruşu ayağına dolaşıyor. 7'li masa lider konusunda bir ittifak olabilecek kabiliyette değil." ifadelerini kullandı.