Yağışların, Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Bolu, Zonguldak, Bartın ve Düzce'de, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AK Parti içinden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye ağır suçlamalar AK Parti içinden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye ağır suçlamalar

Kar kalınlığı 20 santimetreyi geçebilir

Meteoroloji, kuvvetli yağışların yaşanacağı bölgelerde kar kalınlığının 20 santimetreyi geçebileceğini duyurdu. Bu nedenle, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteorolojiden Yurdun Büyük Bölümüne Kar Uyarısı (1)

İstanbul'da kar yağışı bekleniyor

İstanbul'da da hafta sonu kar yağışı bekleniyor. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, pazar akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da kar yağışı etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

Meteorolojiden Yurdun Büyük Bölümüne Kar Uyarısıİç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor

Meteoroloji, yağışların ardından iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı yaşanabileceği uyarısında bulundu. Bu nedenle, sürücülerin dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması gerektiği belirtildi.

28 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Uyarı verilen iller;

  • Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Kars, Muş,
  • Sakarya, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce için sarı kodlu kar uyarısı
  • Şırnak için sarı ve turuncu kodlu kar uyarısı
  • Bolu ve Hakkari için turuncu kodlu kar uyarısı
  • Batman için sarı kodlu yağmur uyarısı
  • Diyarbakır ve Mardin için sarı kodlu kar ile yağmur uyarısı.