Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin güneydoğusu ile güney ve batı kıyılarında parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Kuzey Ege kıyıları, İzmir ve Muğla çevreleri, Aydın'ın kıyı kesimleri, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Malatya, Elazığ ve akşam saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde yağmur ve yer yer sağanak yağış bekleniyor.

 Ağrı, Artvin, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, ve diğer birçok il için Meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı yapıldı. Hava durumunun potansiyel tehlike arz ettiği bu illerde vatandaşlar dikkatli olmalı ve meteorolojik uyarılara uymalı.

Meteoroloji uzmanlarından 'yağmur bombası' tartışması - Son Dakika Haberleri

🎥Bozdoğan-35 operasyonlarında 30 gözaltı 🎥Bozdoğan-35 operasyonlarında 30 gözaltı

Yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor. Dağcılık ve kış sporlarıyla uğraşanların bu bölgelerde dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekiyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklenmektedir.

Çığ tehlikesine karşı da Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilmiştir.

Sağanak yağmur bekleniyor - Gündem Kıbrıs Gazetesi - Kıbrıs Haber

21 İl için sarı kod uyarı

Bu hava koşulları nedeniyle Ağrı, Artvin, Balıkesir Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Muş, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır illeri için sarı kodla uyarı yapılmıştır. Vatandaşlar, meteorolojik uyarıları dikkate alarak gerekli önlemleri almalıdır.