Meteoroloji belediyeleri uyardı. Bilim insanları, en son 2015 yılında ortaya çıkan ve "Yaramaz Çocuk" olarak bilinen hava olayının bu yıl Türkiye'de tekrar görüleceğini açıkladı. belediyelerin bu tür hava koşullarına hazırlıklı olması gerektiği söylendi. Columbia Üniversitesi, Türkiye için El Nino uyarısı yayınladı. 2015 yılında gözlemlenen son El Nino olayı meteorolojide "Yaramaz Çocuk" olarak biliniyor. El Nino olayları bazı bölgelerde kuraklık, bazılarında ise şiddetli yağmurlar getirebilir. Meteorologlar ve Columbia Üniversitesi, Türkiye'yi El Nino için tetikte olmaya çağırıyor. El Nino'nun aşırı hava koşullarına neden olabileceğini söyleyen bilim insanları, toplulukların acilen sel ve su baskınlarına karşı hazırlık yapması gerektiğine vurgu yaptı.

TÜRKİYE’YE EL NİNO UYARISI

El Nino, okyanus sıcaklıklarındaki değişikliklerin neden olduğu bir hava olayıdır. Meteorologların "Yaramaz Çocuk" adını verdiği hava olayı birçok bölgede mevsimlerin normalden kaymasına neden oluyor. Meteorologlardan Kerem Ökten, El Nino'nun neden olduğu olası olumsuz koşullara karşı toplulukların önlemlerini artırması gerektiğini söyledi. Meteorologlar, bu yaz Türkiye'de beklenen bir El Nino'nun yazı kışa çevirebileceğine dikkat çektiler. Bu yılki El Nino'nun 2015 El Nino'dan daha güçlü olmasının beklendiğini eklediler. Yazın şiddetli yağışlarda meydana gelen olumsuz etkilere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı.

EL NİNO HAVA ŞARTINA DİKKAT!

El Nino olayı en son 2015'te gerçekleştiğinde uzmanlar Türkiye'yi uyarmıştı. Kerem Ökten başta olmak üzere meteorologlar, El Niño'nun Türkiye'de şiddetli yağışlara neden olabileceğini söylüyor. Uzmanlar, bu şiddetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve taşkınlara karşı yerel yönetimlerin tedbirli olması gerektiğini açıkladı. Uzmanlar, zayıf veya savunmasız altyapıya sahip belediyelerin hazırlıkları mümkün olan en kısa sürede tamamlamaları gerektiği konusunda uyararak, bu yazın çok zor geçebileceğini öne sürüyorlar. Uzmanlar mevsimlerin döngüsünün değişeceğini ve yazın kış, kışın yaz yaşanacağını söylüyor.