İstanbul, İzmir ve Bursa'da poyraz hafiflerken, hava geçtiğimiz günlerden daha bunaltıcı olacak. Salı ve Çarşamba günleri bu üç kentte de haftanın en sıcak günleri yaşanacak. İstanbul'da 33, İzmir'de 35, Bursa'da ise 34 derece sıcaklık bekleniyor.

3 ile kuvvetli fırtına uyarısı 3 ile kuvvetli fırtına uyarısı

Başkent'te Sıcak ve Sağanak

Ankara'da Salı günü hava açık, Çarşamba ise hem daha sıcak olacak hem de yaz sağanakları görülebilecek. Başkentte sıcaklık 31 dereceye kadar çıkacak.

Antalya'da Termometreler 38 Dereceyi Gösteriyor

Antalya'da bağıl nemin düşmesiyle termometreler 38 dereceyi gösterecek. Bu bölgede yaşayanların sıcak çarpmalarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

8 İl İçin Sarı Kodlu Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Ordu, Rize, Trabzon ve Ardahan için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Özellikle Trabzon-Artvin arasında yağışların daha uzun süreli olması bekleniyor.

Marmara'da Bunaltıcı Sıcaklar

Marmara Bölgesi'nde çok sıcak bir gün bekleniyor. Rüzgarların hafiflemesi nedeniyle hava daha da bunaltıcı olacak. Edirne'de 38, Çanakkale ve Balıkesir'de 37, Kocaeli'de ise 35 derece sıcaklık bekleniyor. Çarşamba günü Trakya'da yağmur geçişleri görülebilecek.

İç Anadolu'da Açık Hava ve Artan Sıcaklıklar

İç Anadolu'da hava açık ve rüzgarlar zayıflamış durumda. Eskişehir'de 33, Konya ve Kayseri'de 30, Sivas'ta ise 28 derece sıcaklık bekleniyor. Çarşamba günü sıcaklık bir kademe daha artacak ve Eskişehir-Çankırı arasında yaz sağanakları görülebilecek.

Ege Bölgesi'nde Kavurucu Sıcaklar

Gölgede Manisa'da 40, Muğla'da 37, Denizli'de 38, Kütahya'da 33, Bodrum'da ise 39 derece sıcaklık bekleniyor. Afyon-Kütahya kesiminde Çarşamba günü kısa süreli yağmur bekleniyor.

Akdeniz'de Sıcak Çarpması Riski

Akdeniz Bölgesi'nde sıcak çarpması riski sürüyor. Güneşten korunulmalı. Isparta'da 35, Kahramanmaraş ve Adana'da 37 derece sıcaklık bekleniyor. Mersin ve Hatay'da bağıl nem çok yüksek olduğundan, hissedilen sıcaklık Mersin'de 37, Hatay'da ise 35 dereceye çıkıyor.

Karadeniz'de Doğusunda Sağanak Yağışlar Devam Ediyor

Karadeniz Bölgesi'nin doğusunda sağanak yağışlar devam edecek. Trabzon-Artvin arasında yağışların daha uzun süreli olması bekleniyor. Batı Karadeniz'de ise hava açık ve sıcaklık artmış durumda. Bolu'da 31, Kastamonu ve Samsun'da 32, Trabzon'da ise 26 derece sıcaklık bekleniyor.

Doğu Anadolu'da Yağmur Geçişleri

Doğu Anadolu'da Erzincan-Erzurum-Kars-Van boyunca yağmur geçişleri sürecek. Erzurum'da sıcaklık 20 derece olacak, Malatya'da ise hava açık ve 31 derece sıcaklık bekleniyor.

Güneydoğu'da Boğucu Sıcaklar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde boğucu sıcaklıklar Çarşamba gününden itibaren bir kademe daha artacak. Gaziantep'te 34, Diyarbakır'da ise 36 derece sıcaklık bekleniyor.

Editör: Elif Erbay