Hava Durumu

Meteoroloji duyurdu! Kavurucu sıcaklar...

Meteoroloji, hava durumu tahmin raporuna göre kavurucu sıcaklar etkisini sürdürmeye devam edecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava tahmini hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu. Peki İstanbul'da hava nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni haftaya ilişkin hava durumu değerlendirmesini paylaştı.

Buna göre, ülkenin uzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Pazartesi) beklenen yağışların Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli alacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağış uyarısı

Öte yandan değerlendirmeye göre,  yarın (Pazartesi) beklenen yağışların Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İşte Meteoroloji'ye göre bölge bölge hava durumu

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yarın (Pazartesi) yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

"Sıcaklık 30 dereceye düşecek"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den hava durumuna ilişkin önemli uyarılar geldi.

Şen, "Türkiye'de hava sıcaklıkları normaller ve normallerin hafif üzerinde seyredecek. İstanbul'da kuzey bölgelerde hafif yağmur görünüyor ama sıcaklığın bu hafta içerisinde 30 dereceye kadar düşmesi bekleniyor" dedi.

Antalya için kritik uyarı

Prof. Dr. Şen, Antalya'da da aşırı sıcaklara karşı uyardı. "Antalya'dakiler 11.00-17.00 arası dışarı çıkmasınlar. Sıcaklık çünkü 39, 40, 41 dereceye kadar çıkacak" diye konuştu.