Aslında, vücudumuzu yılın her günü uygun şekilde nemlendirmek gerekiyor, ancak yüksek sıcaklıklarda su tüketmek daha da önemli hale gelir. Su en sağlıklı içecektir. Kalori içermez, susuzluğu hemen giderir, mineral tuzlar sağlar ve dehidrasyona karşı bize yardımcı olur.

Günde en az 2 litre su

Uzmanlar günde en az 2 litre su içilmesini tavsiye ediyor. Ama tabii ki günlük su ihtiyacı kişiden kişiye değişir. Gün boyunca sık sık, ancak küçük dozlarda içmek önemlidir. Sabahları ve kahvaltıdan önce, geceden sonra nemlendirmek için bir bardak su içebiliriz. Ayrıca dikkatli olun ve tıkanıklığa neden olabilecek çok soğuk içeceklerden kaçının.

Metabolizmayı hızlandıracak ve susuzluğu gidermeye yardımcı olacak bitki çayı

Yazın sade su içebiliriz, aynı zamanda ev yapımı meyve sularını (şekeri düşük) ve santrifüjlenmiş olarak da içebiliriz. Soğuk bitki çayları da susuzluğunuzu gidermek için mükemmel bir çözüm olacaktır. Tabii ki, kafein, tein içermemeli veya çok şekerli olmamalıdır.

Bu içeceği hazırlamak için kullanabileceğimiz birçok baharat veya aromatik bitki var. Sonraki satırlarda sunacağımız bitki çayı tarifi %100 doğaldır ve susuzluğu gidermenin yanı sıra metabolizmayı da hızlandırabilir.

Sadece biraz nane yaprağına ve zencefile ihtiyacımız olacak. Nane, önemli mineral ve vitaminlere sahip olmasının yanı sıra, bir kez alındığında ferahlatıcı bir etkiye sahip olan aromatik bir bitkidir.

Zencefil, antioksidan özelliklere sahip bir baharattır. Ayrıca metabolizmanın düzgün çalışması için faydalı vitaminler de içerir.

Hazırlaması kolay bir bitki çayı

Soğuk içmek üzere mükemmel bitki çayımızı hazırlamak için ihtiyacımız olan:

300 ml su
10 nane yaprağı
Tatmak için zencefil

Nasıl hazırlanır?

Zencefil kökümüzü soyup dilimleyerek başlayalım. Bu arada kaynamaya başlayan suya ekleyelim. Ocağı kapatın, nane yapraklarını ekleyin ve yaklaşık 20 dakika demlenmeye bırakın. Bu sürenin sonunda bitki çayını süzüp önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.