Spor

Messi’nin eli değmiş… Lamine Yamal kimdir, kökeni nedir, ne kadar maaş alıyor?

Babasının paylaştığı foto dünyayı salladı. Messi Yamal'a 2007 yılında bir yardım kampanyası sırasında banyo yaptırmış. Herkes EURO 2024'ün en genç oyuncusu Yamal'la ilgili detayları merak ediyor: Lamine Yamal kimdir, Yamal kaç yaşında, kökeni nedir, kaç maaş alıyor?

Abone Ol

İspanya futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli yetenek Lamine Yamal ile Barcelona'nın efsanesi Lionel Messi hakkında hayretlere düşüren bir ayrıntı ortaya çıktı. Arjantinli yıldız Messi, Yamal'a banyo yaptırmış.

EURO 2024'ün favorilerinden İspanya, turnuvanın ilk maçında Hırvatistan’la karşılaşarak sahadan 3-0'lık net bir galibiyetle ayrılmıştı.

Maçta üçüncü golünün asistini genç oyuncu Lamine Yamal yapmıştı.

Barcelona forması giyen genç yetenek, bu maçla organizasyon tarihinde forma giyen en genç futbolcu unvanını da kazandı.

Turnuvada çeyrek final heyecanı yaşanırken Yamal'ın babası, geçmişe dair paylaştığı fotoğraflarla sosyal medyayı adeta salladı.

Barcelona'nın efsanesi Messi, 2007 yılının Aralık ayında bir yardım kampanyasının çekimi sırasında Lamine Yamal'a banyo yaptırmış.

İşte o fotoğraf:

Yamal kaç yaşında?

Barcelona takımında Forvet mevkinde forma giyen Lamine Yamal, 13 Temmuz 2007 tarihinde dünyaya gelmiştir.

Lamine Yamal kökeni nedir?

Esplugues de Llobregat, Barselona, Faslı bir baba ve Ekvator Gineli bir annenin çocuğu olarak doğan Yamal, gençliğinin çoğunu Barselona'da geçirdi.

Lamine Yamal kaç maaş alıyor?

Haftada 100 bin euro kazanıyor. 6 yıllık kontratı var ve bu sürede alacağı toplam maaş vergiler dahil 31 milyon 200 bin euro. Bonuslar bu hesaplara dahil değil. Serbest kalma bedeli ise bilinmiyor. Lamine Yamal ise yıllık 1,67 milyon euro alıyor.