Ballon d'Or 2023 ödül töreni Paris'te gerçekleşti. France Football dergisi tarafından yılın en iyilerinin belirlendiği ödül töreninde, kariyerinin 8. Ballon d'Or ödülünü kazanan Lionel Messi emekliliği hakkında açıklama yaptı.

Kariyerinin tek eksik parçası olan Dünya Kupası'nı da kazanmayı başaran Lionel Messi, Ballon d'Or ödülüne layık görüldü. Kariyerindeki 8. Ballon d'Or'un ardından kulübü Inter Miami'de coşkuyla karşılanan Messi, emekliliği hakkında da açıklamada bulundu.

Lionel Messi, Ballon d'Or ödül töreninin ardından L'Equipe'e şu ifadeleri kullandı: "Sanırım bu benim son Ballon d'Or'um. Ve başarabileceğim her şeyi başardım. Sekiz Ballon d'Or'a sahip tek oyuncu olduğum için mutluyum. Hepsi bu"

Emeklilik ihtimali hakkında da konuşan Messi, "Çok uzun süre oynamak istiyorum. Fiziksel olarak nasıl hissettiğimi görmemiz gerekecek. Tarih veremem. Her şey bir günden diğerine değişiyor. Ama umarım çok uzun sürer. Çünkü sevdiğim şey bu"  ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı

Ballon d'Or ödül töreninin ardından kulübü Inter Miami'ye geri dönen Arjantinli yıldız, idmanda coşkuyla karşılandı. Kulübün sosyal medyasından "Evine hoş geldin" mesajıyla karşılanan Messi, takım arkadaşlarının patlattığı konfetiler eşliğinde antrenmana giriş yaptı.

2026'DA DÜNYA KUPASINA KATILABİLİR

Emeklilik sorusu üzerinen daha çok oynamak istediğini ifade eden Lionel Messi'nin kulübüyle 2025 yılına dek sözleşmesi bulunuyor. Sözleşmesi bittiğinde 38 yaşında olacak olan Messi, 39 yaşında 2026 yılındaki Dünya Kupası'na katılabilir.