ALEYNA HORASAN 

Altın ve para piyasaları hakkındaki yorumlarıyla bilinen finasn analisti İslam Memiş, katıldığı Samimi Haber yayınında ekonomi gündemini değerlendirdi.

Aleyna Horasan'ın sorularını yanıtlayan Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB 26 Ekim Perşembe günü açıklayacağı politika faizi kararına ilişkin değerlendirmesini paylaştı.

Altın fiyatlarındaki son durum ne 28 Mart 2024 güncel altın fiyatları Altın fiyatlarındaki son durum ne 28 Mart 2024 güncel altın fiyatları

"Faiz artırımı bekliyorum" diyen Memiş, tahminlerini şöyle aktardı: 

"DOLAR'DA KISA VADEDE DÜŞÜŞ YAŞANACAK"

"Euro dolar paritesi yukarı yönlü hareketine devam edecektir. Dolar endeksi aşağı yönlü hareketlerini sürdürür. Yani uluslararası piyasalarda dolar değer kaybeder, yurt içi piyasalarda da faiz yükseltimi olacağı için bu doları gerileten bir etken olacaktır. Kısa vadede bir iki gün 27-26.80 seviyesi görülebilir bu hafta için. Ama sonrasında yine yükselişini sürdürecektir. Bu hafta bir veya iki günlük bir düşüş olabilir yani."

ALTININ GELECEĞİ RAKAMI AÇIKLADI

Orta ve uzun vadede altın fiyatlarındaki pozitif görünümün sürdüğünü söyleyen İslam Memiş, "Bu hafta ons altın 1938 dolar seviyesine kadar gerileyebilir, buradan tekrar 2 bin dolar seviyesine kadar ataklar  gerçekleştirebilir. Bu da demek oluyor ki orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı sunmaya devam ediyor." diye konuştu.