Memur maaş zammı 2023 son dakika haberleri memur ve memur emeklileri tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşına zam açıklaması sonrasında memur ve memur emeklisi de umutlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılacak her açıklama memurlar tarafından yakından takip ediliyor. Memur ve memur emeklisi maaşlarına Her 6 ayda bir enflasyon oranında artış yapılıyor. Ancak 2022 yılından bu yana enflasyon rakamlarının astronomik şekilde yükselmesi nedeniyle memur ve memur emeklisi maaşlarına ara zam beklentisi oluştu. Peki, memur ve memur emeklisine ara zam var mı? Memur maaş zammı seçim öncesinde gelecek mi? memur maaşlarına zam son dakika haberleri ve detaylar haberimizde…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 1 MAYIS'TA AÇIKLAYACAK MASADA 3 FORMÜL VAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memurlara müjdeyi  1 Mayıs’ta Memur Sen Genel Kurulu’nda vereceğini ifade eden Sözcan, memurların gözünü bu toplantıya çevirdiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Gözler de Erdoğan’ın toplantıda memurlarla ilgili bir ek zam açıklaması yapması bekleniyor. Kulis bilgisi olarak üç formül üzerinde duruluyor. Birincisi düşük maaş alan memurlara seyyanen zam yapılması, seyyanen zammın 3 bin ila 2 bin lira arasında alacağı konuşuluyor. İkinci formül ise memur maaşlarına seyyanen zam yapılıp üzerine belirli bir oranda zam yapılması yönünde. Üçüncü formül ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında bir ek zam yapılmasıdır. Seçime kısa bir süre kaldı, 1 Mayıs’ta Memur-Sen Genel Kurulu’nda Erdoğan’ın müjde vermesi bekleniyor. Meclis’in kapalı olmasından dolayı seçim sonrası vaadi olarak ifade edilecek.”

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELMİŞTİ

2023 yılının başında en düşük emekli maaşı 5500 TL olarak belirlenmişti. Fakat hayat pahalılığının her geçen gün artması ve tabii ki de enflasyonun yükselmesi nedeniyle emekli maaşlarına ek zam zorunluluğu da ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında emekli maaşlarına 2.000 TL'lik bir artış yapıldığını en düşük emekli maaşının 7500 TL olduğunu duyurdu. Bu zammı SSK BAĞ-KUR ve memur emeklisi olan tüm emeklileri kapsıyor. 7500 TL üstü maaş alan emekliye ise Müjdeli Haber Temmuz'da gelecek.

MEMUR MAAŞLARINA EK ZAM BEKLENTİSİ

En düşük emekli maaşına yapılan artış sonrasında tabii ki memur maaşlarına da ek zam beklentisi oluştu. Milyonlarca memur ve memur emeklisi de maaş zammı beklentisi içine girdi. Sendikaları memura seçim zammı için harekete geçti. Hükümete birçok talep iletildi özellikle seyyanen zam beklentisi bu süreçte daha da arttı.

MEMURA %50 EK ZAM

Memur maaş zammı 2023 son dakika haberi milyonlarca kamu çalışanı tarafından yakından takip edilirken Ankara kulislerinden önemli bilgiler geldi. Son dakika haberlerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına talimat verdi. Binlerce kamu çalışanının refah durumunun iyileştirilmesi için çalışmalar başladı. Ankara kulislerinde dolaşan iddialara göre memura ek zam %50 oranında olacak. Milyonlarca kamu çalışanının seçim öncesi maaşının değişmesi gündemde.

MEMUR SENDİKALARINDAN 3000 TL SEYYANEN ZAM TALEBİ

Memur sendikaları ise konu ile ilgili düşüncelerini hem sosyal medyadan hem de resmi açıklamalarla paylaşmaya devam ediyor. Sendikaların memur maaşlarına zam beklentisi 3000 TL seyyanen zam oldu. Memur-sen konu ile ilgili yaptığı açıklamada memur maaşlarına oranlı zam istemediklerini seyyanen artış beklediklerini söyledi. Ayrıca Memur-sen hükümetten bayram ikramiyesi talebinde de bulunuyor. Sendika tarafından yapılan açıklamada emeklilere ödendiği gibi devlet tarafından kamu çalışanlarına da Ramazan bayramı ve kurban bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ödenmesi gerektiği belirtildi. Şu an için memura zam ve bayram ikramiyesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ya da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bir açıklama gelmedi. Konu ile ilgili açıklamaların ilerleyen günlerde yapılacağı tahmin ediliyor.