Samimi Haber İmtiyaz Sahibi Memet Aca, Samimi Haber mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu. Samimi Haber’in yayın ilkesini değerlendirdi. ‘’Türkiye’nin ve dünyanın sayılı medya şirketleri arasına girmeye adayız, ismimiz gibi samimiyetle gireceğiz, en önemli ilkemiz tarafsızlık’’ ifadelerini kullandı.

Samimi Haber İmtiyaz Sahibi Memet Aca, Samimi Haber mikrofonlarına konuştu. Toplumda doğru haber aktarma konusunda sıkıntı yaşandığını aktardı. Samimi Haber’in doğru haber aktarma gayesiyle kurulduğunu açıkladı. Memet Aca, ‘’Aslında yaptığımız şu milletimizden alıp milletimize vereceğiz. Bir haber sitesiyle başladık, Youtube kanalıyla devam ediyoruz. Gazete basacağız ve televizyon kuracağız. Şu an ona doğru gidiyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın sayılı medya şirketleri arasına girmeye adayız. İsmimiz gibi samimiyetle gireceğiz. En önemli ilkemiz 'tarafsızlık.' Samimi Haber’i ne sağ ne de sol ilgilendiriyor. Samimi Haber’i ismi gibi samimiyet ilgilendiriyor. Hak hukuk adalet. Bu çerçeve içerisinde biz yayınlarımızı yapacağız. Ne insanların aleyhinde olabilecek bir takım aşağılayıcı şeyler içerisine gireriz, ne de kimseye silah oluruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’2 buçuk ay içerisinde on binlerce takipçiye ulaştık’’
Memet Aca, Biz doğru olanı toplumumuza ve milletimize aktarmakla mükellefiz dedi ve ekledi; ‘’Bunu yapmaya çalışıyoruz. Şu anda on binlerce takipçimiz oldu. Biz daha 2 buçuk aylık bir şirketiz, 2 buçuk ay içerisinde on binlerce takipçiye ulaşmak her baba yiğidin harcı değil. Biz bunu milyonlara ulaştıracağız. O yüzden de ismimizin hakkını vererek samimi bir şekilde Samimi Haber’i zirveye çıkaracağız’’

‘’Kutuplaştırılmış bir medya düzeni mevcut’’
Türkiye’de oluşturulan medya düzeni de değerlendiren Aca, kutuplaştırılmış bir medya düzeni olduğunun altını çizdi. ‘’Bir tarafa bakıyorsunuz sağ kesimi temsil maksadıyla oluşturulmuş medya düzeni var, öte taraftan bakıyorsunuz sol kesimi temsil etmekle mükellef bir medya kesimi!.. Tarafsız habercilik noktasında ülkemizin ciddi bir ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. O yüzden kutuplaştırılmış bir medya düzeninden ziyade tarafsız objektif bir medya düzeniyle topluma doğru ve tarafsız haberler aktarmak bir medya kuruluşunun asli görevi olmalı diye düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’Samimi haber ismi gibi samimi’’
Göbekten bağlı olduğumuz hiçbir yer, hiçbir siyasi görüş yoktur. Habercilikte zaten böyle bir şeyin olması mümkün olmamalı, diyen Aca, ‘’Topluma tarafsız ve objektif haberleri yansıtmak Samimi Haber'in asli görevidir. Bizim burada yapmaya çalıştığımız ana eksende insanlara doğru tarafsız haberi sunmaktır. Bir yerlere yaranmak üzere değil, toplumu doğru bilgilendirmek gayesi ile yola çıktık. Tüm görüşlere açığız. Kırmızı çizgimiz ülkemizi bölmeye yönelik gayret içerisinde olan kim olursa olsun o kesime tamamen kapalıyız. Onun haricinde sağ sol kesim ayırt etmiyoruz. Bizim işimiz haberciliktir. Biz bunu topluma doğru lanse etmek zorundayız’’ dedi.

‘’Dünya’nın pek çok ülkesinde ciddi ekonomik problemler var’’

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntıya da değinen Aca, ekonomiye siyasi bakmaktan ziyade küresel bakmayı tercih ettiğini söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde şu an da ciddi derecede ekonomi problemlerin olduğunu sadece ülkemizle alakalı bir durum olmadığını vurguladı. Aca, ‘’Burada yapılması gereken ülkemizi bu girdaptan nasıl çıkarabiliriz, siyasilerimizin bunun üzerinde çalışıp dünyayı saran bu krizden Türkiye’yi mümkün mertebe az hasarla kurtarmanın derdine düşmeleri lazım. Ben Türkiye’deki ekonomik krizin sadece Türkiye’yle sözleşmiş bir durum olduğunu düşünmüyorum. Amerika, Avrupa hatta 3. dünya ülkelerine kadar hepsinde söz konusu ekonomik kriz mevcut. Fransa’yı görüyorsunuz sarı yelekliler sahada, 'geçinemiyoruz' dövizleri ile yürüyorlar. Biz bu ekonomik krizden en kısa sürede nasıl kurtulabiliriz bunun çalışmasını ülkemizin siyasileri yapmalı. Hükümetimiz devletimiz yapmalı’’ dedi.

‘’Milleti kutuplaştırmaya, tahrik etmeye kimsenin hakkı yoktur’’
Memet Aca, son günlerde sık sık gündeme gelen göçmen sorununa da değindi. Göçmen konusunun çok hassas bir konu olduğunu söyledi. Aca, 2011 yılından beri Suriye’de savaş yaşanıyor. Bu insanlar Esad’ın zulmü altından kaçmış bizim ülkemize sığınmışlar. Türk milletinin geninde bir misafirperverlik var. Bizi hiçbir ülkeyle karıştırmasınlar. Bizim milletimiz bir tane tavuğu olsa misafirine keser verip, kendisi aç yatan bir millettir. Toplumumuzun sinir uçlarıyla oynamamaları lazım, dedi. 

Memet Aca, ‘’Milleti bu neviden kutuplaştırmaya, tahrik etmeye hiçbir siyasetçinin hiçbir sanatçının hiçbir aktivistin hakkı yoktur bu iş devletin işidir. Ve bunu en kısa süre içerisinde devletimiz ülkemiz adına faydalı olacak şekilde çözeceğine inanıyorum. Devlet Suriyelileri besliyor. Böyle bir şey yok ya. Elbette kırmızı çizgilerimiz var o noktaya gelindiğinde devlette milletimizde dur demesini bilir. 7 düvelle savaşmış bir milletiz mültecilere teslim olacak bir ülke miyiz? Bunu bu şekilde kaşıyan insanlarda aslında bunu biliyor ama maalesef ülkemizin geldiği durum bu olduğu için bir şekilde kaşınacak şeyler aranıyor. Şimdi mülteciler üzerinden de kaşınıyor. Devletimizde milletimizde yeri ve zamanı geldiği zaman buna asla müsaade etmez’’ ifadelerini kullandı.

‘’Siyasete girmeyi düşünmüyorum’’

İmtiyaz Sahibi Mehmet Aca "Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine ‘’Ben siyasetle iç içe olan birisiyim. Çok siyasi dostlarım var. Zaman zaman bana da soruyorlar. Acaba Memet Aca siyasete mi giriyor. Hayır ben siyasete girmeyi düşünmüyorum dedi. Aca Samimi Haber’i siyasette basamakları çıkmak için kurmadığını açıkladı. Sözlerini, siyasiler işini yapacak biz iş adamları da kendi işimizi!..’’ diye sonlandırdı.