Melissa Vargas Kimdir?

Melissa Teresa Vargas Abreu, 16 Ekim 1999 doğumlu olup, aslen Kübalı bir voleybolcudur. Şu an Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı ve Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı'nda forma giymektedir. 1.94 metre boyundaki oyuncu, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra millî takımda da yer almıştır.

Vargas Ailesi Nereli?

1999 yılında Küba'nın Cienfuegos kentinde doğan Melissa Vargas, aslen Kübalıdır. Spor hayatına Küba'da başlayan Vargas, 2016 yılına kadar Küba'da spor kariyerine devam etti. 2021 yılında Türk vatandaşlığı alarak Türkiye'ye yerleşmiştir.

Annesi Türk Mü?

Melissa Vargas'ın annesi Türk değildir. Kendisi Küba asıllıdır ve Türk vatandaşlığına geçmiştir.

Sevgilisi Kim?

Melissa Vargas'ın özel hayatına dair güncel bilgilere şu an için ulaşmak mümkün değildir. Ayrıldığı eski eşiyle ilişkisi sona erdikten sonra, özel hayatına dair bilgiler sınırlı kalmıştır.

Neden Türk Vatandaşlığına Geçti?

Melissa Vargas, Sırbistan vatandaşı olduktan sonra FIVB'nin Küba'nın izni olmadan millî takımda oynamasına izin vermemesi üzerine, Türkiye'ye geçti. Türkiye'nin kendisini elinden kaçırmak istememesiyle birlikte, 2021 yılında Türk vatandaşlığına geçti.

Neden Malatyalı Deniyor?

Melissa Vargas'a "Malatyalı" denmesinin nedeni, Malatya'nın plaka kodu olan 44 numaralı formayı giymesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ'ın Malatyalı olmasıdır. Vargas, bu durumu onaylayarak "Bana her zaman Malatyalı diyorlar" ifadesini kullanmıştır.

Nuri Şahin ilk Şampiyonlar Ligi maçını farkla aldı! Nuri Şahin ilk Şampiyonlar Ligi maçını farkla aldı!

Gerçek İsmi Nedir?

Melissa Vargas'ın tam adı Melissa Teresa Vargas Abreu'dur. 16 Ekim 1999'da Küba'nın Cienfuegos kentinde doğmuştur. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra adını Melissa'dan Melisa olarak değiştirmiştir.

Kariyeri ve Başarıları

Melissa Vargas, 2016 yılında bir sezon Çekya'da oynadıktan sonra İsviçre'ye transfer oldu. İsviçre'de bir sezon oynadıktan sonra 2018 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2022-2023 sezonunda Çin Ligi'nde Tianjin formasıyla oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye geri döndü. Türkiye kadın millî voleybol takımı ile birlikte 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası ve 2023 Voleybol Dünya Kupası şampiyonluklarında önemli rol oynadı.

Editör: Haber Merkezi