Şimşek, enflasyonun Mayıs ayında zirveye ulaşacağını ancak yıl sonunda 30'lu rakamlara ineceğini öngördü.

Enflasyonla Mücadelede Kararlılık

Ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, enflasyonun yıllık bazda Mayıs ayında yükselmeye devam edeceğini ifade etti. Ancak, enflasyonu yıl sonunda 30'lu rakamlara düşürmeyi hedeflediklerini belirtti. "Enflasyonu tek haneye indirme programımız başarılı bir şekilde devam ediyor," diyen Şimşek, bu konuda kararlı olduklarının altını çizdi.

Borsa Uyarısı: "Oyun Alanı Değil"

Vatandaşlara borsa konusunda da uyarılarda bulunan Bakan Şimşek, borsanın bir oyun alanı olmadığını vurguladı. "Vatandaşımız 'Borsada oynuyorum.' diyor, burası bir oyun alanı değil aslında," ifadesini kullanan Şimşek, borsanın bilgiye ve analize dayalı değerlendirmelerle yatırım yapılması gereken bir alan olduğunu belirtti.

Şimşek, "Hisse senedi aldığınız zaman şirketi satın almış oluyorsunuz, tamamını değil tabii. O nedenle bilgiye dayalı, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım," dedi. Ayrıca, borsada hesabı olmayan veya kripto para yatırımı yapmayanların da alternatif kararlar verebileceğini ifade etti.

57 ilde ihracat arttı, 23 il 1 milyar doların üzerine çıktı! 57 ilde ihracat arttı, 23 il 1 milyar doların üzerine çıktı!

"Tüyo ve Duyumlarla Hareket Etmeyin"

Bakan Şimşek, kolay yoldan para kazanma yollarının riskli ve tehlikeli olduğunu belirterek vatandaşları uyardı. "Risk ve getiri. Biri çok getiri vaat ediyorsa bilin ki orada riskler de yüksektir. Birileri size yüksek getiri vaat ediyorsa bilin ki çok riskli faaliyettir. Tüyo ve duyumlarla hareket etmeyin," şeklinde konuşan Şimşek, yatırım kararlarının dikkatli bir şekilde alınması gerektiğini vurguladı.

Editör: Elif Erbay