Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan’ın vefatı, sevenlerini yasa boğdu. Peki, Mehmet Doğan’ın cenazesi nerede olacak, nerede defnedilecek ve Mehmet Doğan kimdir? İşte detaylar...

İhtiyaç askıda defter ve kalem uygulaması İhtiyaç askıda defter ve kalem uygulaması

Mehmet Doğan’ın Cenazesi Nerede ve Ne Zaman Olacak?

Mehmet Doğan’ın cenazesi, 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü Ankara’da Hacı Bayramı Veli Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak. Doğan’ın cenaze töreni, ailesi, sevenleri ve edebiyat dünyasından birçok kişinin katılımıyla gerçekleşecek.

Mehmet Doğan Nerede Defnedilecek?

Mehmet Doğan’ın naaşı, Hacı Bayramı Veli Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Ankara’da toprağa verilecek. Defin yeri henüz net olarak açıklanmasa da Doğan’ın ailesinin ve yakınlarının kararına göre defin işlemleri gerçekleştirilecek.

Mehmet Doğan Kimdir?

1947 yılında Ankara’nın Kalecik ilçesinde doğan Mehmet Doğan, Türk edebiyatı ve kültürü alanında derin izler bırakmış bir yazardır. Ankara Gazi Lisesi’ni bitirdikten sonra, bugün Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak bilinen SBF Basın ve Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Kariyerine Türk Tarih Kurumu Yeni Türkiye Araştırma Merkezi'nde dokümantalist olarak başladı. Ardından Dergah Yayınları’nda yayın yönetmeni olarak görev aldı ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nda (TRT) Genel Müdür danışmanlığı yaptı.

Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) kuruluşuna öncülük etti ve bu birliğin uzun yıllar genel başkanlığını yürüttü. Ayrıca, “Büyük Türkçe Sözlük” gibi önemli eserlerin yazarı olan Doğan, çeşitli üniversitelerde yazarlık dersleri verdi ve birçok kültürel faaliyete imza attı. Mehmet Doğan, hem yazar hem de kültürel bir lider olarak Türk edebiyatına ve kültürüne büyük katkılarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi