HaberTürk TV'de genel yayın yönetmeni değişti. 2013'te beri kurumda çalışan Mehmet Yeşilkaya, "başka bir alanda çalışma hayatını sürdürme" kararı aldığını açıkladı.

Yeşilkaya'nın yerine, Ana Haber Sunucusu ve Programcısı Mehmet Akif Ersoy'un  Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği'ne atandığı açıklandı.

Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Ersoy'un Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği'ne atandığını duyurdu.

Tekdağ açıklamasında, "Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği'ne televizyonumuzun değerli Ana Haber Sunucusu, Programcısı ve Habercisi Mehmet Akif Ersoy arkadaşımız atanmıştır. Kendisine yeni görevinde de üstün başarılar dilerim." dedi.

Mehmet Yeşilkaya ise Türk Hava Yolları'na (THY) bağlı Anadolu Jet'in (AJet) Basın Müşaviri olarak yoluna devam ediyor.

Mehmet Akif Ersoy Kimdir?

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy 8 Ocak 1985'te İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Ersoy, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde aldı ve 2009 yılında habercilik sektörüne adım attı.

Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu

2009'da 6 News kanalında haberciliğe başladı. 2010 yılının Mayıs-Aralık döneminde TRT Türk'ün Addis Ababa (Etiyopya) temsilciliğini yürüttü; 2011'de önce Kenya ve Somali'de görev yaptı, ardından TRT Türk'ün Trablus (Libya) ve Sana (Yemen) muhabiri, Şam (Suriye) ve Erbil (Irak) temsilcisi olarak çalıştı.

Editör: Kemal Ilıkkan